Allview anunţă lansarea versiunii Mini a telefonului X1 Soul

28.11.2013
Allview anunţă lansarea versiunii Mini a telefonului X1 Soul

La sfârşitul lunii octombrie, compania autohtonă Allview a lansat X1 Soul, un telefon Android care încearcă să evadeze din mulţimea de modele accesibile cu care ne-au obişnuit braşovenii deoarece oferă o construcţie monobloc elegantă, un ecran IPS de 5” Full HD şi o platformă hardware suficient de bună pentru gama mid-range. După trei săptămâni, Allview anunţa şi lansarea unei versiuni Mini a acestuia.

La fel ca modelul de bază X1 Soul, noul Mini foloseşte aceeaşi carcasă monobloc, însă specificaţiile hardware au fost reduse împreună cu preţul de comercializare. Astfel, noul X1 Mini oferă un ecran IPS cu o diagonală de 4,5”, rezoluţie de 1280 x 720 pixeli şi strat protector Gorilla Glass 3.

Platforma hardware este o soluţie MediaTek MT6589T care oferă un procesor quad-core care rulează la o frecvenţă de 1,5 Ghz şi un nucleu grafic PowerVR SGX544, aceasta fiind însoţită de 1 GB de memorie RAM şi 16 GB de memorie internă, nefiind oferit însă şi un slot MicroSD.

Allview X1 Soul Mini oferă o cameră foto principală bazată pe un senzor de 8 MP promiţător, modelul OV8835 de 1/3.2” fabricat de OmniVision făcând parte din familia OmniBSI-2 şi oferind pixeli mari de 1,4 microni. Aceasta este secondată de o cameră foto frontală de 2 MP, dotările multimedia fiind completate de un decodor audio Yamaha care oferă şi decodare DTS. Telefonul oferă şi suport HD Voice.

Lista dotărilor mai include adaptor wireless 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, radio FM, compatibilitate Wi-Fi Direct şi Miracast şi o baterie cu o capacitate de 3000 mAh. Telefonul foloseşte versiunea 4.2 a sistemului de operare Android, aceasta fiind completată cu o serie de facilităţi software precum controlul prin gesturi.

Allview X1 Soul Mini are dimensiuni de 130,4 x 64,4 x 9,1 mm şi o greutate de 148 de grame. Acesta este disponibil pe piaţă la un preţ de 1150 de lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News