Analiştii prevăd iPhone la 99 de dolari

28.10.2008
Analiştii prevăd iPhone la 99 de dolari

Analistul IT american Charlie Wolf, cunoscut peste ocean ca unul care ţine sub strictă atenţie mişcările financiare ale Apple, are o teorie interesantă dar destul de puţin probabil să devină realitate. Acesta este convins că, pe viitor, Apple ar putea ieftini iPhone-ul până la pragul de 99 dolari.

Charlie Wolf susţine că preţul de 99 de dolari ar putea fi cerut pentru iPhone-ul vândut la abonament. În condiţiile în care abonamentele de date pentru iPhone sunt exagerat de piperate, scăderea preţului nu ar fi o reducere propriu-zisă ci mai mult o compensare. La liber, Charlie Wolf estimează că iPhone 3G ar putea costa 666 de dolari. Analistul american se bazează pe experienţa altor companii, gen Motorola, care au ajuns la triplarea vânzărilor prin scăderea preţurilor la dispozitivele populare.

Doar că Charlie Wolf uită un lucru: Apple nu face reduceri de preţ ca alte companii. Ei au întotdeauna un prag sub care nu scad, chiar dacă vine sfârşitul lumii. Este ceea ce oamenii de marketing de la Apple ar numi reprezentarea unui produs elitist care îşi selectează clienţii prin stil şi (mai ales) preţ.

iPhone 3G

Urmărește Go4IT.ro pe Google News