ANCOM atenţionează clienţii operatorilor telecom în legătură cu ofertele de telefonie şi date mobile fără roaming

03.07.2018
ANCOM atenţionează clienţii operatorilor telecom în legătură cu ofertele de telefonie şi date mobile fără roaming

Operatorii mobili pot să ofere planuri tarifare fără acces la roaming, iar clienţii care vor să utilizeze acest serviciu trebuie să verifice dacă oferta pentru care au optat, sau abonamentul nou, include serviciul de roaming, arată un comunicat transmis de ANCOM.

„În ultima perioadă, am primit la Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) petiţii din partea utilizatorilor cu privire la lipsa serviciului de roaming din planurile tarifare contractate. Este perioada vacanţelor şi este important ca cei care îşi vor petrece concediul în afara ţării să verifice înainte dacă beneficiază de serviciul de roaming pentru telefonul mobil sau trebuie să solicite furnizorilor activarea acestuia. Operatorii mobili pot comercializa şi abonamente sau cartele preplătite fără acces la servicii în roaming, cu resurse (minute/SMS-uri/MB/GB) utilizabile doar pe teritoriul României”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

Potrivit ANCOM, operatorii mobili pot să ofere planuri tarifare (abonamente ori cartele preplătite) fără acces la servicii în roaming, destinate celor care nu doresc să utilizeze serviciile de telefonie sau de date mobile şi atunci când călătoresc în afara României, preferând să beneficieze de mai multe resurse naţionale la preţuri avantajoase.

Citeşte mai mult pe zfcorporate.ro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult