Android 5.1 lansat alături de Android One în Indonezia

04.02.2015
Android 5.1 lansat alături de Android One în Indonezia

Google a anunţat extinderea programului Android One şi în Indonezia, iar noile dispozitive de buget vor veni echipate cu o nouă versiune a sistemului de operare: 5.1. Se pare că smartphone-urile din gama One vor fi primele care primesc noul Android, chiar înaintea variantelor Nexus. În ciuda faptului că se face trecerea de la 5.0 la 5.1, este vorba despre un update relativ minor, întrucât Google nu consideră că este cazul să renunţe la denumirea de Lollipop.

Cele trei smartphone-uri care vor debuta pe piaţa indoneză sunt Evercross One X, Mito Impact şi nexian Journey. Acestea sunt smartphone-uri cu display-uri de 4,5” cu display-uri FWVGA (800 x 480 pixeli), 1 GB memorie RAM, 8 GB spaţiu de stocare intern, spaţiu pentru două cartele SIM, acumulator de 1.700 mAh şi camere foto de 5, respectiv 2 megapixeli. Toate cele trei smartphone-uri au specificaţi identice, şi toate vin cu Android 5.1 preinstalat. Diferenţele între acestea sunt pur cosmetice, iar toate trei au ajuns pe piaţă astăzi, 4 februarie 2015.          

Din păcate însă nu avem foarte multe informaţii concrete despre Android 5.1, întrucât Google nu a lansat încă o listă cu modificări. De asemenea nu sunt disponibile nici imagini de instalare pentru dispozitivele Nexus de pe piaţă. În trecut au existat câteva leak-uri care sugerau că următorul update de Android va adăuga Silent Mode, stabilitate mai mare în aplicaţii, gestionarea mai eficientă a memoriei RAM şi a energiei din acumulator, cât şi o mai bună funcţionare a funcţiilor accesate prin intermediul comenzii vocale „Okay Google”. Momentan aceste diferenţe nu pot fi confirmate pentru Android 5.1.

Se pare că update-urile pentru Nexus 5, Nexus 6 şi Nexus 9 sunt destul de aproape, fiind deja găsite listări pentru build-urile dedicate lor:

  • Android 5.1; Nexus 5 Build/LMY29C
  • Android 5.1; Nexus 6 Build/LMY29C
  • Android 5.1; Nexus 6 Build/LMY29D
  • Android 5.1; Nexus 9 Build/LMY22E
  • Android 5.1; Nexus 6 Build/LMY22E

Cea mai evidentă noutate din Android 5.1 este o nouă variantă de Gmail. Este vorba despre versiunea 5.0.2, care pare să fie un upgrade minor faţă de 5.0.1 disponibil în acest moment pe Google Play Store. Detalii complete despre Android 5.1 sunt aşteptate în cursul zilei de astăzi, cu informaţii concrete şi complete despre ce aduce nou şi când va fi disponibil pentru alte dispozitive decât cele include în programul Android One.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult