Android 9.0 Pie a fost lansat pe telefoanele Xperia XZ1

12.11.2018
Android 9.0 Pie a fost lansat pe telefoanele Xperia XZ1

Sony Xperia XZ3 a fost primul smartphone livrat din fabrică cu Android 9.0 Pie, însă cei care au un dispozitiv al companiei lansat anul trecut nu mai trebuie să aştepte pentru a beneficia de acelaşi software. Utilizatorii de Xperia XZ Premium, Xperia XZ1 şi Xperia XZ1 Compact pot acum să facă update la cel mai nou sistem de operare de la Google, prin aplicarea update-ului 47.2.A.0.306, care tocmai a fost lansat.

Noul pachet software aduce versiunea sistemului de operare la 9.0, în timp ce aduce un update de securitate puţin mai vechi, cel pentru luna octombrie (săptămâna trecută a fost lansat pentru dispozitivele Pixel şi pentru Essential Phone update-ul de securitate pentru luna noiembrie). La capitolul noutăţi, camera foto de pe dispozitivele Xperia XZ de anul trecut are cele mai multe de câştigat.

Avem în primul rând filmare la 960 de cadre pe secundă la rezoluţie Full HD, ceva ce nici cele mai puternice smartphone-uri ale producătorilor de top precum Apple, Samsung şi Huawei nu pot să facă. În timp ce Apple se limitează la 240 FPS în Full HD, Samsung poate să ofere filmare slow-motion la 960 de cadre pe secundă doar în rezoluţie HD (1.280 x 720 pixeli). De asemenea, pentru filmări normale, camera foto primeşte suport pentru HDR în video, folosind tehnologia X-Reality pe care o întâlnim în general pe televizoarele producătorului japonez.

La nivel de interfaţă, nu s-au schimbat foarte multe, întrucât Sony nu oferă suport pentru noul stil de navigaţie prin intermediul gesturilor, însă oricum Android 9.0 Pie nu oferă atât de multe noutăţi la suprafaţă, majoritatea îmbunătăţirilor fiind „invizibile” până în momentul în care începi să le foloseşti. Actualizarea ar trebui să fie deja disponibilă prin pachet OTA (over the air) pentru majoritatea utilizatorilor acestor dispozitive.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult