Android – trei sferturi din piaţa de smartphone-uri în ultimul trimestru

02.11.2012
Android - trei sferturi din piaţa de smartphone-uri în ultimul trimestru

IDC a publicat astăzi cifrele vânzărilor de terminale mobile inteligente pentru trimestrul care tocmai s-a încheiat, acesta fiind marcat de o creştere masiva a vânzărilor de terminale Android, urmată de cea a produselor iOS.

În trimestrul trei al acestui an, producătorii de smartphone-uri au vândut 181,1 milioane de unităţi, o creştere de 46,4 procente faţă de aceeaşi perioada a anului trecut. Din acest total, terminalele Android au reprezentat 136 de milioane de unităţi, adică exact trei sferturi din piaţă, creşterea lor de la an la an fiind de 91,5 procente.

Apple a vândut 26,9 milioane de terminale iPhone, o creştere 57,3 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, sistemul său de operare acaparând 14,9 procente din totalul vânzărilor din trimestrul al treilea.

După cum era de aşteptat, vânzările de terminale Symbian şi-au continuat declinul, acestea vânzându-se în doar 3,6 milioane de bucăţi, o scădere de 77,3 procente. Tot în scădere se află şi terminalele bazate pe diverse variante de Linux, precum şi BlackBerry OS, Research in Motion reuşind totuşi să păstreze locul terţ cu 7,7 milioane de telefoane vândute şi 4,3% cotă de piaţă .

Platforma Microsoft, în care intră atât Windows Phone cât şi Windows Mobile, dar pe care o putem considera relevantă doar pentru primul deoarece este greu de crezut că se mai găsesc pe undeva terminale motorizate de cel din urmă, a cunoscut cea mai mare creştere, de 140%. Acest impact se datorează, mai mult ca sigur, intrării Nokia în aceste segment, însă cota de piaţă este în continuare modestă: 2 procente.

Android, trei sferturi din piaţa smartphone în trimestrul trei

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News