Andromium transformă un smartphone obişnuit într-un PC desktop

Andromium transformă un smartphone obişnuit într-un PC desktop

Ideea unui smartphone care poate înlocui un computer de tip desktop nu este deloc nouă, companii precum Motorola şi Canonical încercând să aducă pe piaţă astfel de produse fără rezultate tangibile. Totuşi, un start-up din America a dat startul pe Kickstarter unui astfel de proiect numit Andromium, care promite o experienţă desktop completă folosind orice smartphone cu Android.

Este vorba despre o combinaţie de software şi hardware accesibil, care să ofere acces la funcţiile de bază ale unui PC. Andromium va consta dintr-o staţie de andocare cu mufă micro-USB, la care se poate conecta un cablu HDMI pentru afişarea conţinutului pe un display extern, alături de un software proprietar. Acesta se va numi Andromium OS şi va fi disponibil pentru download direct din Google Play Store, deci nu va necesita rooting sau alte operaţiuni avansate pentru a rula.

De aici, utilizatorii vor avea acces la o platformă cu interfaţă grafică nu foarte diferită de cea din Windows 7, care va oferi acces la funcţii de bază precum navigarea pe internet şi editarea de documente folosind periferice de PC precum mouse-uri şi tastaturi. Deşi un asemenea proiect ar fi destul de greu de marketat spre pieţele dezvoltate, Andromium Inc. se bazează pe faptul că ar putea avea un succes mai mare în ţările emergente.

Fiind o simplă aplicaţie de mobil, apelurile şi notificările de pe smartphone vor fi primite şi afişate în continuare, iar apelurile vor putea fi preluate chiar şi în modul desktop. Mai mult, staţia hardware ţine dispozitivul tot timpul încărcat, pentru a fi gata de plecare în orice moment.

Desigur, conceptul arată întotdeauna mai bine decât produsul finit, aşa că nu ar trebui să avem aşteptări foarte mari. Proiectul de pe Kickstarter are nevoie de 100.000 de dolari pentru a fi considerat un succes, iar cei care donează de la 30 de dolari în sus vor primi automat dock-ul Andromium. Perioada de finanţare se termină pe 25 ianuarie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult