Anunțat în urmă cu un an, Sony Xperia Pro este aproape gata de lansare

24.01.2021
Anunțat în urmă cu un an, Sony Xperia Pro este aproape gata de lansare

Descris ca o soluție profesională adresată pasionaților de fotografie ultra-exigenți, Xperia Pro vine cu port HDMI și promite o integrare perfectă cu camerele Sony Alpha, care îl pot folosi în rolul de vizor electronic și pentru încărcarea în Cloud a pozelor rezultate, folosind conexiunea 5G.

Xperia Pro va dispune de o antenă 5G mmWave în configurație 4-way, permițând atingerea unor viteze teoretice de până la 5 Gbps sau mai mult, cu condiția ca telefonul să se afle într-o zonă cu foarte bună acoperire 5G în banda mmWave. Astfel, scenarii precum streaming video 4K și încărcarea aproape instantanee a capturilor în format RAW devin realizabile, atât timp cât bugetul permite o configurație completă Xperia Pro + cameră Sony Alpha.

Sony Xperia Pro

Adresat profesioniștilor, Sony Xperia Pro schimbă designul suplu cu o construcție mult mai robustă, protejând partea din spate și lateralul cu plastic foarte gros, finisat negru-mat în stilul aparatelor foto profesionale.

Exceptând prezența unei taste suplimentare care poate fi asociată oricărei aplicații instalată pe telefon și ieșirea HSMI, telefonul este practic identic modelului Xperia 1 II lansat în urmă cu aproape un an.

Sony Xperia Pro

Deși este așteptat doar în Statele Unite, Xperia Pro ar putea ajunge și în Europa, dacă operatorii de telefonie mobilă decid să extindă acoperirea 5G și în benzile ultra-rapide mmWave.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult