Apare iPhone 3G cu tastatură QWERTY?

03.07.2008
Apare iPhone 3G cu tastatură QWERTY?

Surse din interiorul Apple spun că Steve Jobs încearcă să realizeze o versiune de iPhone 3G Business, cu tastatură QWERTY. Ea este considerată absolut necesară pentru ca telefonul „minune” să se asorteze ţinutelor la patru ace.

Interesant este că utilizatorii de iPhone/iPhone 3G sunt în general încântaţi de designul actual (tastatura on-screen bine gândită nu a deranjat pe nimeni), iar criticile vin din partea celor care nu au pus încă mâna pe un telefon Apple. Şeful companiei din Cupertino ştie însă prea bine că un telefon business complet trebuie să fie dotat cu o tastatură QWERTY, iar exemplele sunt nenumărate – e de ajuns să aruncăm o privire în curtea Nokia, Sony Ericsson, RIM sau HTC. În orice caz, Steve Jobs doreşte ca iPhone-ul cu tastatură să ajungă doar în cadrul corporaţiilor, nu şi pe mâna utilizatorilor obişnuiţi. Pentru ei este foarte bun actualul iPhone 3G.

Dacă următoarea versiune va adopta o tastatură QWERTY, atunci automat se va umbla şi la form-factor. iPhone 3G va deveni slider cel mai probabil, dar va mai dura ceva până când va fi gata – anul acesta în niciun caz. Poate în 2009.

Apple iPhone 3G

Urmărește Go4IT.ro pe Google News