Aplicatii pentru inregistrare telefon – Android si iOS

18.03.2019
Aplicatii pentru inregistrare telefon - Android si iOS

Ce aplicatii folosesti pentru inregistrare telefon, iOS şi Android. Iată o selecţie de aplicatii foarte populare pentru inregistrare telefon, gratis si contracost.

 

Unele telefoane mobile, mai ales cele cumpărate direct din China, includ direct din fabrică opţiunea pentru inregistrare apeluri. Pentru restul, este necesară instalarea unei aplicatii de inregistrare telefon care să adauge această funcţie.

La telefoane Android este simplu, magazinul Google Play conţinând o sumedenie de aplicaţii pentru inregistrare telefon gratis. Pentru utilizatorii de telefoane iPhone situaţia este ceva mai complicată, dezvoltatorul Apple nepermiţând înregistrarea directă a apelurilor de voce.

Lista aplicatii inregistrare telefon

  • Automatic Call Recorder – probabil, cea mai populară aplicaţie pentru inregistrare apeluri disponibilă pentru Android. Aceasta poate inregistra automat orice apel primit sau iniţiat de pe telefonul mobil. Pentru a evita aglomerarea memoriei cu discuţiile purtate cu soţia, sau soacra, poţi seta o lista de apeluri pentru inregistrare, numerele de telefon cunoscute fiind pur şi simplu ignorate. Finanţată prin afişarea de reclame ocazionale, aplicaţia Automatic Call Recorder suportă inregistrare apeluri si sincronizarea fişierelor cu un cont Google Drive sau Dropbox, astfel că poţi organiza şi tria fişierele pentru ascultare apeluri direct pe PC, fără să transferi manual apeluri inregistrate. Important de ştiut, din cauza unor limitări software, aplicaţia nu este compatibilă cu chiar toate modelele de telefoane. Dacă aplicaţia nu funcţionează corect pentru tine, poţi trece mai departe şi încerca şi alte aplicatii de inregistrare apeluri

  • Truecaller – aceasta nu este o aplicatie pentru inregistrare telefon, dar poate fi utilă celor care vor să afle cât mai multe informaţii despre numerele şi persoanele care îi apelează. Aplicaţia include funcţie gratuită de mesagerie instant, permiţând comunicarea prin mesaje text cu alţi utilizatori care folosesc Truecaller. Însă principalul beneficiu este că înlocuieşte meniul de apelare standard de pe telefon cu o soluţie avansată pentru identificarea persoanei aflată la celălalt capăt. Cum aflu cine ma suna? Truecaller poate fi răspunsul. Aplicaţia oferă identificarea mesajelor SMS şi apeluri telefon primite de pe numere pe care nu le cunoşti şi blocarea automată a numerelor de tip SPAM, încât vei fi deranjat mai puţin de vanzatori prin telefon.

  • Cube Call Recorder ACR –  aplicaţie foarte apreciată pentru inregistrare telefon, aceasta poate înregistra atât apeluri de mobil cât şi conversaţii VoIP purtate cu aplicaţii de mesagerie audio şi video (ex. Skype, WhatsApp, Facebook Messenger). Din păcate, nu orice telefon mobil suportă înregistrare apeluri Skype şi VoIP în general, astfel că va trebui să instalezi aplicaţia pentru a vedea exact cât de bine funcţionează pe telefonul tau. Important de ştiut, Cube Call Recorder ACR este o aplicaţie gratuita pentru inregistrare telefon.

  • Call Recorder ACR – încă o aplicatie pentru inregistrare telefon gratis. Permite monitorizarea permanentă a apelurilor primite şi trimise pe telefon, asigurând înregistrarea acestora fără nicio intervenţie suplimentară. La fel ca soluţia Automatic Call Recorder, aplicaţia suportă încărcarea automată a fişierelor în contul Dropbox, Google Drive, OneDrive şi server FTP, fiind o soluţie completă pentru inregistrare apeluri. Mai mult, aplicaţia poate trimite inregistrari apeluri direct pe email, dacă o setezi dinainte pe telefon să facă acest lucru (ex. o poţi instala pe telefonul iubitei). Imporant de ştiut, aplicatia afişează ocazional şi reclame, astfel că dacă vrei o solutie pentru inregistrare telefon care sa functioneze complet invizibil, trebuie să foloseşti versiunea plătită a aplicaţiei.

  • Call Recorder – un nume imposibil de confundat. Aplicaţia oferă inregistrare apeluri cu posibilitate de protejare a înregistrărilor folosind o parolă. Spre exemplu, conversaţiile incomode nu vor putea fi ascultate decât de către tine. Mai mult decât atât, Call Recorder înlocuieşte meniul de apelare Android şi oferă funcţii avansate pentru setarea tipului de fişier (ex. MP3) şi alegerea numerelor pentru inregistrare apeluri.

  • Call Recorder Automatic – aşa cum spune şi numele, aplicaţia oferă inregistrare automată telefon pe Android. Suportă inregistrare apeluri de pe orice număr de telefon, urmată de trimiterea inregistrărilor cu funcţia Share, către orice cont din reţelele de socializare. Pe lista scurtă cu aplicaţii pentru înregistrare apeluri, Call Recorder Automatic merită un loc fruntaş.

  • RMC: Android Call Recorder – cu siguranţă una dintre cele mai versatile aplicatii pentru inregistrare telefon pe Android, aceasta permite alegerea formatului de inregistrare dorit şi include functie de sortare a listei cu apeluri recente. Orice apeluri inregistrate nedorite sunt mutate în folderul Trash, astfel că putem reveni mai târziu asupra acestora dacă suspectăm ştergerea accidentală. Aplicatia de inregistrare apeluri suportă copierea fişierelor pe Dropbox sau Google Drive, astfel că nu trebuie să ne preocupăm de copierea periodică a listei de inregistrare apeluri de pe telefonul pe care il urmărim. RMC: Android Call Recorder este o aplicaţie gratis, susţinută prin reclame. Pentru a beneficia de toate funcţiile disponibile şi o experienţă de utilizare complet neîntreruptă este necesar să achiziţionăm versiunea plătită.

  • All Call Recorder Lite 2019 – aplicaţie simplificată pentru intregistrare telefon, gratis de folosit. Aceasta suportă inregistrare apeluri primite si trimise, include player audio pentru ascultare apeluri. Funcţie de sortare a înregistrărilor, copierea în spaţiul cloud sau chiar pe card SD nu sunt suportate.

Aplicaţii de inregistrare telefon pe iOS

Nu există aplicaţii native pentru inregistrare apeluri pe iPhone. Asta înseamnă în principal că nu este posibilă inregistrare apeluri fără ştirea posesorului. Dar poţi folosi applicatii de inregistrare telefon care funcţionează la fel de bine ca pe Android, doar că… sunt vizibile. Concret pentru inregistrare apel iPhone este nevoie să porneşti manual aplicaţia în cauză şi să apelezi numărul de telefon dorit chiar din interfaţa acesteia. Meniul de apelare iOS nu este suportat:

  • TapeACall Pro – una dintre cele mai bune aplicatii pentru inregistrare iPhone, permite ascultare apeluri primite si trimise, fără limită de timp, contra unei sume rezonabile de 3.99 dolari plătită o singură dată. Preţul standard este de 10.99 dolari, iar pentru a debloca absolut toate funcţiile aplicaţiei va trebui să sacrifici 19.99 dolari.

  • Call Recorder IntCall – aplcatie de inregistrare apeluri pentru iPhone, permite protejarea cu parolă a  fişierelor de ascultare apeluri. Din păcate, aplicaţia se foloseşte prin achiziţionarea de credite şi eşti taxat suplimentar în funcţie de durata apelurilor înregistrate. În schimb, primeşti mai toate funcţiile disponibile gratis în aplicaţii similare de Android.

  • Ipadio – în versiunea gratis pentru iPhone, aplicaţia suportă inregistrare apeluri pe iOS în limita a 60 de minutem după care va trebui să plăteşti. Alternativ, poţi folosi ipadio pentru inregistrare gratis telefon iPhone, în limita a 20 de minute pe lună.

  • Call Recorder Pro – după cum spune şi numele, aceasta este o aplicaţie contracost. În schimb, te alegi cu tot ce ţi-ai putea dori de la o aplicatie pentru inregistrare telefon pentru iPhone: funcţie de trimitere a fişierelor ascultare apeluri pe emai, iMessage, Twitter, Facebook şi Dropbox. Aplicaţia suportă inclusiv inregistrare apeluri pe server dedicat găzduit de către dezvoltatorul aplicaţiei, accesibil de oriunde.

Important de ştiut, folosirea de aplicatii pentru inregistrare telefon instră sub incidenţa legilor GDPR europene. Din punct de vedere legal, folosirea unei aplicatii de inregistrare telefon se poate face doar cu acordul explicit al persoanei vizate, sau acceptul autorităţilor legiuitoare. Deşi lista este mult mai largă, acestea sunt principalele aplicaţii gratuite pentru inregistrare telefon.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult