Apple a ascuns utilizatorilor una dintre funcțiile iPhone 12

28.10.2020
Apple a ascuns utilizatorilor una dintre funcțiile iPhone 12

Potrivit indiciilor obținute dintr-un brevet recent acordat pentru Apple, respectiv prin analizarea componentelor hardware ce intră în alcătuirea telefonului, iPhone 12 ar suporta funcționalitatea Reverse Wireless Charging, însă producătorul american ar fi decis în mod inexplicabil să o lase dezactivată.

Zvonit încă dinainte de lansarea modelului iPhone 11, suportul Reverse Wireless Charging ar permite folosirea telefoanelor iPhone pentru alimentarea altor accesorii compatibile cu tehnologia de încărcare wireless, cum ar fi căști wireless și dispozitive smartwatch.

iPhone 12 suportă tehnologia Reverse Wireless Charging

Problema este că tehnologia de încărcare inductivă nu este cea mai eficientă modalitate pentru transferul energiei, doar 75%-80% din energia consumată de un adaptor de alimentare wireless ajungând efectiv în bateria telefonului mobil. Asta nu e neapărat o problemă când direcția este dinspre un adaptor AC sau Powerbank supradimensionat, însă dacă sursa este acumulatorul de 2815 mAh al unui telefon iPhone 12, scăderea autonomiei ar putea fi suficient de mare cât să anuleze beneficiile oferite.

Indiferent de motive, Apple nu a anunțat niciodată o astfel de funcție pentru seria iPhone 11 și nici pentru succesorul său, iPhone 12. Însă cel din urmă pare să dispună de suportul hardware necesar, Apple putând decide în orice moment să activeze suportul Reverse Wireless Charging, cu o simplă actualizare de iOS. O bună ocazie pentru o astfel de veste ar fi lansarea următoarei generații de căști AirPods. Compatibil cu sistemul MagSafe de fixare magnetică, accesoriul ar putea fi foarte ușor lipit de spatele telefonului pentru încărcare în modul wireless.

Tipic pentru Apple, modul de implementare a acestei funcții ar putea limita compatibilitatea doar la anumite modele de accesorii suportate, compania evitând astfel folosirea tehnologiei Reverse Charging care consumă prea mult din bateria telefoanelor iPhone 12.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult