Apple a upgradat camera de pe iPhone-urile mai vechi pentru apeluri video și nu a spus nimic

03.12.2020
Apple a upgradat camera de pe iPhone-urile mai vechi pentru apeluri video și nu a spus nimic

Apple a lăudat noile modele iPhone 12 pentru noile capabilități de apeluri video prin intermediul FaceTime în rezoluție 1080p, dar se pare că nu ai nevoie de ultimul model pentru a beneficia de rezoluția îmbunătățită. De fapt, ai nevoie de un iPhone 12 și 5G pentru a putea beneficia de apeluri în 1080p, deci fără 5G ești oricum limitat doar la calitate mai bună pe Wi-Fi. Și cum conectivitatea 5G oricum nu este foarte extinsă, iar Apple oferă acum rezoluție îmbunătățită și pe modele mai vechi, acesta nu mai este un avantaj al seriei noi de telefoane Apple.

Update-ul iOS 14.2 a adus o îmbunătățire a calității pentru apeluri pe FaceTime

Update-ul iOS 14.2 a adus de la sine un upgrade de calitate al apelurilor video prin FaceTime și pe iPhone 8, 8 Plus, X, XR, XS, XS Max, SE și întreaga serie iPhone 11. Practic, dacă ai un telefon Apple din ultimii trei ani, vei beneficia de o rezoluție mult mai bună pentru apelurile FaceTime, atât timp cât ești conectat la o rețea Wi-Fi. Prin 4G, apelurile vor fi în continuare la o calitate inferioară, inclusiv pe iPhone 12.

Apple a actualizat de curând, fără să facă vreun anunț, paginile de specificații ale telefoanelor iPhone din ultimii câțiva ani pentru a menționa că pot oferi apeluri FaceTime în 1080p, față de 720p, cum era listat anterior.

Diferența nu este majoră, întrucât apelurile prin FaceTime oricum sunt foarte comprimate, iar camerele foto frontale de pe modelele iPhone de dinainte de iPhone 11 au senzori de 7 megapixeli și au obiective ceva mai „întunecate”. Totuși, imaginea va fi puțin mai clară și vei putea vedea anumite detalii care nu erau vizibile anterior, precum text pe o foaie de hârtie, de exemplu.

Este curios însă faptul că Apple nu a menționat acest upgrade pe lista de îmbunătățiri ale software-ului iOS 14.2.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult