Apple ar putea lansa ochelari VR compatibili cu telefoane iPhone

18.02.2015
Apple ar putea lansa ochelari VR compatibili cu telefoane iPhone

Chiar dacă până acum nu fost făcut nici un anunţ oficial, iar însuşi CEO-ul Tim Cook ar fi declarat ca nu-i plac, Apple nu ignoră potenţialul ochelarilor VR, brevetând un astfel de accesoriu destinat folosirii cu telefoane iPhone.

Sistemul descris drept “head-mounted display system” permite utilizatorului să folosească un ˝dispozitiv electronic portabil˝ conectat la un dispozitiv separat proiectat pentru a fi purtat pe cap. Chiar dacă aplicaţia pentru brevet nu menţionează în mod expres acest lucru, probabil ca accesoriul descris este o pereche de ochelari VR.

Apple ar putea lansa ochelari VR compatibili cu telefoane iPhone

Produsul ar urma să fie un accesoriu pentru iPhone nu foarte diferit de ochelarii Gear VR lansaţi de Samsung, conţinând lentile adaptoare şi un compartiment pentru introducerea telefonului mobil, al cărui ecran este folosit pentru afişarea imaginii. În schimb, ˝dispozitivul electronic portabil˝ ar fi de fapt o telecomandă wireless. Potrivit aplicaţiei pentru brevet, noii ochelari vor conţine acumulator propriu şi port pentru conectarea telefonului iPhone.

Trebuie spus că noul brevet nu este singurul indiciu arătând planurile companiei în domeniul sistemelor de realitate virtuală. Încă de anul trecut, Apple a publicat un anunţ de angajare pentru postul “AR/VR Programmer” şi a câştigat un brevet separat, descriind un accesoriu de purtat în stilul ochelarilor Oculus Rift.

Venind în contradicţie cu aceste indicii, CEO-ul Apple Tim Cook a declarat că ˝ochelarii nu sunt o mişcare inteligentă˝ deoarece ˝oamenii nu ar dori cu adevărat să îi poarte˝. Astfel, nu ar fi exclus nici ca înregistrarea acestor brevete să aibă doar rol preventiv, pentru blocarea lansării unor produse similare de către alţi producători.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult