Apple ar putea pregăti un iPhone cu senzor de amprentă în display, cu „notch” mai mic

03.07.2019
Apple ar putea pregăti un iPhone cu senzor de amprentă în display, cu „notch” mai mic

Atunci când Apple ia o decizie, aceasta este de obicei finală. De exemplu, eliminarea jack-ului de căşti s-a dovedit a fi irevocabilă, acest port fiind eliminat inclusiv de pe tabletele iPad Pro din 2018. Senzorul de amprentă încă supravieţuieşte pe câteva tablete însă, dar sunt slabe şanse ca acesta să apară din nou pe iPhone-uri. Totuşi, anumite zvonuri spun că Apple ar putea face o excepţie pentru această componentă, însă doar într-o anumită regiune: China.

Nu este tocmai clar de ce Apple ar realiza un nou iPhone cu senzor de amprentă sub display care să fie comercializat doar în China şi de ce nu l-ar vinde şi în restul lumii, însă noile zvonuri asta sugerează. Conform Global Times, Apple se pregăteşte să lanseze un iPhone mai ieftin, care renunţă la senzorul True Depth cu lasere, folosit în detectarea feţei prin Face ID, în favoarea unui senzor de amprentă optic, integrat sub display. Având în vedere că abia au fost anunţate display-urile LCD cu senzor de amprentă, cel mai probabil, Apple va folosi un panou OLED pentru acest model.

În consecinţă, telefonul va beneficia de un notch redus în dimensiuni, însă nu „invizibil”. Nu vorbim despre un decupaj în formă de picătură de apă, ci mai degrabă despre un notch redus la jumătate, cu un design similar ca până acum. Având în vedere că scopul acestui model ar fi să atragă utilizatorii din China, care sunt destul de sensibili la preţ, alegerea unei soluţii de autentificare mai simplă ar duce la costuri de producţie mult mai mici.

De altfel, sursele Global Times spun că numai Apple îşi permite în acest moment să folosească senzori laser pentru autentificare biometrică, celelalte companii fiind speriate de preţul mare. Doar Huawei a avut „curajul” anul trecut să folosească un sistem similar pe Mate 20 Pro, model care nu a fost produs la volum la fel de mare precum iPhone-urile.

Având în vedere vânzările în scădere din China pentru Apple, realizarea unui model exclusiv pentru această piaţă ar avea potenţialul de a îmbunătăţi performanţa companiei pe această piaţă. Conform Global Times, utilizatorii din China se aşteaptă ca un telefon premium să coste maximum 750 de dolari, un preţ la care momentan Apple vinde doar iPhone XR, versiunea inferioară, cu ecran LCD. Dacă noul iPhone ar putea veni la un preţ similar fără Face ID, cu siguranţă şi mulţi utilizatori din afara Chinei ar fi interesaţi să îl cumpere.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult