Apple are un nou partener pentru camere cu zoom pentru iPhone 15

17.04.2022
Apple are un nou partener pentru camere cu zoom pentru iPhone 15

În ciuda succesului pe care alte companii le-au avut în ultimii ani prin implementarea de camere foto cu zoom foarte mare, Apple a refuzat să adauge astfel de camere pe iPhone. Se pare însă că în 2023, compania ar putea intra în rând cu celelalte brand-uri de top. Există informații neconfirmate încă oficial, care sugerează că Apple a semnat o înțelegere cu Jahwa, o companie sud coreeană, care produce sisteme de stabilizare și focalizare pentru telefoane, care ar furniza aceste componente pentru un nou modul de cameră cu zoom pentru iPhone 15.

iPhone 15 ar putea fi modelul care adaugă o cameră cu zoom mai avansată

Apple folosește deja stabilizare pe senzor pentru obiectivul principal, iar produsele Jahwa sunt folosite inclusiv de către Samsung pentru stabilizarea senzorilor cu zoom. Înțelegerea implică investiția a 155 dolari americani din partea companiei coreene, care ar trebui să construiască cu acești bani o nouă fabrică pentru aceste componente. Astfel, Apple ar beneficia de propria linie de producție. Aceasta este o strategie pe care producătorul de iPhone-uri o aplică în parteneriatele cu mulți parteneri, asigurându-și astfel un flux constant de componente, fără să depindă de volumul de comenzi pe care compania producătoare le onorează către alte companii.

De asemenea, Apple este printre singurii producători din piață care produce volume foarte mari de dispozitive premium. În timp ce Samsung, Xiaomi sau Oppo vând în principal modelele din gamele mai ieftine, care nu folosesc astfel de piese complexe, cele mai bine vândute telefoane de la Apple sunt în fiecare an unele dintre cele mai scumpe din oferta sa. Jahwa ar putea să nici nu aibă în acest moment capacitatea de a produse la volumul cerut de Apple.

Se zvonește de câțiva ani că vom vedea o cameră periscopică și pe iPhone, iar anul 2023 ar putea fi cel în care acest lucru va deveni realitate. Chiar dacă nu va fi una de acest gen, camera echipată cu stabilizatoarele noi ar putea fi semnificativ mai avansată decât cea 3x din prezent. Cel mai probabil însă, această cameră va fi dedicată modelelor iPhone 15 Pro, sau poate chiar doar variantei Pro Max. Noua fabrică Jahwa este programată să înceapă producția de componente în trimestrul 2 al anului următor, adică la timp pentru momentul când începe, în general producția de componente pentru noile iPhone-uri.

sursa: The Elec

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult