Apple brevetează cititorul de amprente integrat cu butonul Power

13.06.2017
Apple brevetează cititorul de amprente integrat cu butonul Power

iPhone 8 va renunţa complet la tasta Home cu buton fizic, făcând astfel loc unui ecran mai mare care va acoperi aproape toată partea din faţă a telefonului mobil. Schimbarea pune însă funcţionalitatea Touch ID sub semnul întrebării.

Potrivit unor zvonuri mai vechi, Apple viza implementarea funcţiei Touch ID într-o zonă special delimitată pe suprafaţa noului ecran OLED, însă limitări de ordin tehnic ar fi dus la amânarea acestei schimbări pentru o generaţie iPhone viitoare. În schimb, iPhone 8 ar urma doar să mute senzorul Touch ID într-un spaţiu rămas liber pe carcasa telefonului.

Parte dintr-un calup de 68 brevete recent acordate, găsim ceea ce pare a fi descrierea unui nou buton Touch ID integrat cu tasta Power, suficient de compact pentru a fi instalat pe muchia unei carcase subţiri.

Noul buton Touch ID ar putea fi plasat în locaţia tradiţională a butonului Power sau altă poziţie uşor accesibilă pe carcasă, protejat sub un scut din sticlă cu strat de safir sau alt material care să prevină uzura şi apariţia zgârieturilor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult