Apple brevetează un iPhone pliabil care poate fi îndoit în ambele sensuri

21.02.2019
Apple brevetează un iPhone pliabil care poate fi îndoit în ambele sensuri

Acum că primul smartphone pliabil de la Samsung, Galaxy Fold, este anunţat oficial şi are un calendar concret pentru debutul în magazine, rămâne doar ca inginerii Apple să demonstreze sud-coreenilor şi lumii întregi cum ar trebui să arate un smartphone pliabil cu adevărat reuşit.

În ce priveşte preţul, ştacheta a fost deja setată de Samsung la un nivel stratosferic: 1980 de dolari pentru modelul Galaxy Fold. Inevitabil, Lenovo, Huawei, Xiaomi şi alţi producători asiatici se vor grăbi să demonstreze că putem avea telefoane pliabile la fel de bune, pentru (mult) mai puţini bani. În funcţie de rezultatele avute de Samsung cu modelul Galaxy Fold, Apple ar putea să mai ajusteze bugetul în care trebuie să se încadreze noul iPhone pliabil, ţintind un domeniu de preţuri mai atractiv.

Potrivit descrierilor furnizate în aplicaţia pentru brevet, Apple ar putea alege o abordare diferită, creând o versiune iPhone Plus foarte înaltă şi subţire, care se pliază de la jumătate pe axa orizontală. Practic, avem de-a face cu o reinterpretare a formatului Clamshell, adaptat pentru folosirea unui singur ecran de mari dimensiuni.

Pornind de la ideea că viitoarea generaţie de ecrane OLED pliabile va avea mai puţine constrângeri în ce priveşte raza de îndoire şi direcţia, Apple prevede un iPhone care poate fi pliat pe direcţia faţă-spate şi folosit în oricare moduri intermediare (ex. modul cort). Practic, este acelaşi concept întâlnit la gama de portabile Lenovo Yoga, dar cu un singur ecran întins pe două jumătăţi de carcasă.

Din păcate, de la idee brevetată la produs comercial este cale lungă, Apple având de depăşit multe obstacole de ordin tehnic. Nu trebuie uitată nici partea se software, interfaţa iOS şi aplicaţiile pentru iPhone având nevoie de modificări consistente pentru a oferi o experienţă în utilizare convingătoare.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult