Apple brevetează un nou conector magnetic pentru iPhone

05.03.2021
Apple brevetează un nou conector magnetic pentru iPhone

În pregătire pentru un viitor iPhone fără butoane mecanice și conectori, Apple a brevetat o posibilă soluție intermediară pentru înlocuirea actualului port Lightning. Noul conector pentru iPhone vine cu o mufă mult mai scurtă și sistem magnetic de fixare.

Venind în contradicție cu cerințele Uniunii Europene pentru adoptarea USB-C ca și conector universal pentru dispozitivele mobile comercializate în spațiul comunitar, noul brevet Apple descrie încă un format proprietar de conector pentru iPhone, cel mai probabil creat pentru a înlocui actualul port Lightning.

Noul design este oarecum asemănător formatului Smart Connector întâlnit pe dispozitive iPad și chiar sistemul MagSafe folosit cu portabile MacBook de generație mai veche. Însă pe baza schițelor atașate aplicației pentru brevet putem deduce că avem de-a face cu o nouă modalitate pentru conectarea telefoanelor iPhone.

conector magnetic iPhone

Noua mufă pentru iPhone include patru contacte electrice încastrate într-un înveliș exterior protector, care permite retracția parțială porțiunii expuse. Fixarea cu dispozitivul receptor se face cu ajutorul unor magneți încorporați în conectorul acestuia, asigurând deopotrivă extinderea contactelor electrice și presiune suficientă pentru preluarea unui curent ridicat în timpul sesiunilor de încărcare rapidă.

Brevetul indică faptul că noul conector magnetic a fost proiectat pentru a spori rezistența la apă a telefoanelor iPhone, deoarece este construit în întregime cu magneți. Deși, momentan, pare puțin probabil ca Apple să introducă un alt format conector pe dispozitivele sale, apariția acestui brevet confirmă speculațiile cum că gigantul american a studiat într-adevăr posibilitatea înlocuirii sau eliminării portului Lightning de pe telefoane iPhone.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult