Apple confirmă probleme cu aprovizionarea stocurilor de telefoane iPhone 14

07.11.2022
Apple confirmă probleme cu aprovizionarea stocurilor de telefoane iPhone 14

Pentru prima dată în istoria companiei, Apple avertizează cu privire la lipsa stocurilor iPhone, afectând în mod direct prețurile și disponibilitatea telefoanelor în magazine.

Lansat în luna septembrie, iPhone 14 a fost relativ ușor de găsit doar în versiunea Pro și Pro Ultra, Apple tratând în mod prioritar presiunile mai profitabile ale telefonului, recunoscând în mod tacit probleme cu capacitatea de producție disponibilă la fabricile partenere. Între timp, aceste probleme au devenit mult mai presante, culminând cu apariția în spațiul public a informațiilor despre o veritabilă revoltă a angajaților Foxconn, principalul partener din China. Concret, sute de angajați Foxcoon au putut fi văzuți evadând din sediul companiei ca dintr-o închisoare, reacționând la teorii conspiraționiste care sugerau transformarea acestora în cobai.

Potrivit informațiilor obținute din surse de încredere, angajații Foxconn erau convinși că sunt supuși la un experiment inițiat cu încuviințarea Partidului Comunist Chinez, factori politici dorind să afle ce se întâmplă dacă pandemia COVID este lăsată să evolueze necontrolat în cadrul unei comunități relativ numeroase și fără posibilitatea de a respecta bunele practici distanțare socială. Mai exact potrivit teoriilor conspiraționiste oficialii PPC doreau să afle bun cât de grav se vor îmbolnăvi membrii respectivei comunități bun și câți din aceștia vor deceda. Aparent, temerile le-au fost întărite și de atitudinea superiorilor care păreau să ignore cu bună știință cazurile de infectare apărute în rândul angajaților, amânând cât mai mult posibil aplicarea regulilor care prevedeau scoaterea angajaților bolnavi din comunitate și trimiterea către centrele de carantină.

De partea sa, Apple susține că acordă prioritate sănătății și siguranței lucrătorilor din lanțul său de aprovizionare. Cererea pentru iPhone 14 Pro este încă mare, așa că Apple se așteaptă acum la livrări mai mici de iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max decât anticipase anterior. Din acest motiv, clienții vor resimțo timpi de așteptare mai lungi pentru a-și primi noile produse, a spus compania.

Chiar dacă Apple a mai oprit producția iPhone din cauza pandemiei COVID, aceasta este prima dată când compania admite în mod oficial probleme cu aprovizionarea stocurilor de telefoane. Cu siguranță, perturbările apărute vor avea și un impact material asupra veniturilor trimestriale ale companiei, care vor fi incluse în următorul bilanț adresat investitorilor companiei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult