Apple cumpără InVision. Achiziţia ar putea duce la smartphone-uri fără „cocoaşă” şi performanţă foto mai bună

10.11.2017
Apple cumpără InVision. Achiziţia ar putea duce la smartphone-uri fără „cocoaşă” şi performanţă foto mai bună

De fiecare dată când Apple a cumpărat o companie în ultimii câţiva ani, tehnologiile pe care acestea o le dezvoltau s-au materializat în noi funcţii pentru dispozitivele sale. Cea mai recentă achiziţie din portofoliul gigantului american este InVisage, care realizează aşa-numitul QuantumFilm, un strat transparent care ar putea înlocui siliconul camerelor foto de pe următoarele iPhone-uri, care este de zece ori mai subţire. Astfel, camerele noilor smartphone-uri Apple ar putea fi mai mici, dar şi mai performante.

Probabil că nu vom vedea noile camere foto care beneficiază de tehnologia QuantumFilm în viitorul foarte apropiat, însă atunci când acestea vor fi dezvoltate, am putea asista la o nouă schimbare majoră în designul dispozitivelor portabile Apple. Cu ajutorul QuantumFilm, camerele foto pot fi reduse în dimensiuni, fără ca acestea să facă rabat la performanţă. Ba dipotrivă, stratul de material dezvoltat de InVision este şi mult mai transparent decât siliconul, ajutând astfel la captarea unei cantităţi mai mari de lumină.

Astfel, camerele foto rezultate din această achiziţie, ar putea avea performanţă ridicată în condiţii de iluminare slabă şi vor putea fi totodată integrate perfect în corpul subţire al telefoanelor, fără inesteticele „cocoaşe” pe care le-am văzut de la iPhone 6 şi până în prezent, recentul iPhone X fiind echipat cu o cameră şi mai mult ieşită în relief decât în cazul generaţiilor precedente.

Desigur, pentru ca acest lucru să se întâmple, Apple va trebui să îşi dezvolte proprii senzori foto, ceva ce nu este atât de ieşit din comun pe cât pare. În ultimii ani, compania a început să îşi producă propriile procesoare, propriile cipuri grafice şi propria sticlă, renunţând la parteneriatele cu alte companii. Momentan, Sony oferă cei mai performanţi senzori foto disponibili, însă nu ar fi deloc ieşit din comun să vedem tranziţia iPhone-urilor către mai multă tehnologie dezvoltată intern.

Probabil că iPhone 11 (sau XI), care va ajunge cel mai probabil pe piaţă în toamna anului viitor, nu va fi foarte diferit faţă de iPhone X la exterior, însă un eventual iPhone 12 ar putea fi primul smartphone Apple cu stabilizare optică şi cameră integrată perfect cu spatelede sticlă al telefonului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video