Apple deja a stabilit data de lansare a noilor modele iPhone 13

14.12.2020
Apple deja a stabilit data de lansare a noilor modele iPhone 13

Acum că modelele iPhone 12 sunt deja pe piață, au ajuns în mâinile utilizatorilor și majoritatea par să fie foarte mulțumiți de ele, a venit momentul să începem să ne uităm către viitor. Inevitabil, Apple va lansa anul viitor gama iPhone 13, (sau 12S?), iar cel mai cunoscut analist de afaceri care urmărește compania spune că știe deja când sunt acestea programate să apară. După o întârziere de mai bine de o lună pentru modelele iPhone 12 în 2020 din cauza pandemiei de COVID-19, anul viitor, totul ar trebui să funcționeze după programul de lansare tradițional al Apple.

Apple va continua cu patru modele și pe seria iPhone 13

Ming-Chi Kuo, analistul taiwanez specializat pe activitățile companiei Apple, spune că modelele iPhone 13 vor fi lansate anul viitor în luna septembrie, așa cum era tradiția înainte de anul 2020. Mai mult, spre diferență de modelele iPhone 12, care au avut parte de o lansare întârziată, cu două modele, cele mai populare, iPhone 12 și 12 Pro, în octombrie și alte două modele, 12 Mini și 12 Pro Max, în noiembrie, toate cele patru telefoane vor fi disponibile simultan în 2021.

Se pare că strategia de a lansa un telefon mic alături de două telefoane medii și unul foarte mare s-a dovedit a fi de succes. Modelele Pro, în special, se vând peste așteptări, acestea fiind absente din stocuri în multe magazine din lume, în ciuda prețurilor nu tocmai accesibile.

Chiar dacă existau îngrijorări din partea analiștilor referitoare la producția de procesoare Apple A15, Kuo spune că TSMC are în plan să treacă la producția noilor procesoare cât mai repede posibil. De altfel, probabil că și următoarea generație de procesoare Apple Silicon, pentru computere Mac, va fi bazată pe aceeași arhitectură precum următorul chipset pentru telefoane. Inclusiv Apple M1, procesorul pentru MacBook Air, Pro și Mac Mini, folosește tehnologie similară cu Apple A14 de anul acesta.

Probabil că nu va dura mult până când Ming-Chi Kuo va publica deja tradiționalul său raport anual, în care dezvăluie diferențele noilor modele de iPhone.â

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult