Apple dezvăluie cum este testat iPhone 6 Plus

Apple dezvăluie cum este testat iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus a primit multe laude din partea presei, însă a fost nevoie de un singur clip de pe YouTube pentru a pune la îndoială calitatea acestui telefon. Filmul în care noul phablet de la Apple este îndoit este deja celebru în toată lumea, iar compania Apple nu este deloc mulţumită. Pentru a asigura presa şi fanii că îndoirea telefonului nu este o problemă răspândită, mai mulţi jurnalişti au fost invitaţi să filmeze modul în care decurg testele de anduranţă interne.

Apple a prezentat mai multe maşinării care simulează folosirea telefonului în moduri care ar putea să îl strice. Există teste care aplică zeci de kilograme de forţă asupra noului iPhone pentru a testa rezistenţa sa, atât pe suprafeţe dure, cât şi pe unele mai moi. Mai mult, există maşinării care îndoaie telefonul în mai multe poziţii, pentru a asigura integritatea lui structurală. Apple susţine că a testat 15.000 de exemplare din fiecare model (iPhone 6 şi 6 Plus) şi că acestea nu au prezentat astfel de probleme.

Aparent, ambele telefoane se încadrează în standardele companiei, însă deja imaginea lui publică a fost deja murdărită. Apple a dezvăluit că în cele câteva zile de la lansare numai nouă clienţi s-au plâns de această problemă, în urma a 10 milioane de vânzări. Reprezentanţii companiei nu neagă că ar putea exista exemplare cu probleme, însă îndeamnă pe oricine are un astfel de dispozitiv stricat să se prezinte cu el la cel mai apropiat service autorizat. Totuşi, vizita la un service Apple nu va asigura înlocuirea dispozitivului, întrucât garanţia nu acoperă înlocuirea dispozitivelor care au fost utilizate într-un mod nerecomandat sau stricate din vina utilizatorului, însă dacă în urma inspecţiei vizuale se dovedeşte că era vorba despre un defect de fabricaţie, telefonul  va fi înlocuit.

Aceasta nu este prima dată când Apple dezvăluie laboratoarele sale de testare întregii lumi. În 2010, după lansarea iPhone 4, o situaţie similară în care telefonul avea probleme cu semnalul dacă era ţinut într-un anumit fel, Apple a invitat presa să fotografieze şi să filmeze camerele în care se testează semnalul.

Cu siguranţă această mişcare nu va schimba atitudinea publicului faţă de subiect, însă ar putea să calmeze fanii care erau interesaţi să cumpere un iPhone 6 Plus. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video