Apple ia în calcul introducerea unei versiuni iPhone Dual-SIM pe două pieţe foarte importante

21.12.2016
Apple ia în calcul introducerea unei versiuni iPhone Dual-SIM pe două pieţe foarte importante

Apple nu reuşeşte să vândă suficiente smartphone-uri în două ţări foarte importante, China şi India. Prima este cea mai mare piaţă din lume pentru astfel de dispozitive, iar cea de-a doua este piaţa care înregistrează cea mai rapidă creştere pe segmentul de smartphone-uri.

Este un element cheie pe care trebuie să îl includă un smartphone pentru a avea succes în cele două ţări. Este vorba de suportul Dual-SIM.

Potrivit Forbes, Apple a depus cereri de brevete în mai multe ţări pentru un astfel de sistem. Deoarece compania este foarte atentă la design, implementarea suportului pentru mai multe cartele ar putea fi făcută într-un mod propriu. Posibile variante sunt eSIM-urile, pe care Apple le foloseşte deja în iPad Pro. Acestea sunt, de fapt, cipuri reprogramabile.

Vânzările de smartphone-uri Apple în China, Hong Kong şi Taiwan au scăzut cu 33%, la 8,84 miliarde de dolari, în cel de-al treilea trimrestru al acestui an, comparativ cu perioada similară din 2015. Asta după ce în cel de-al doilea trimestru vânzările în aceeaşi regiune au înregistrat un declin de 26%. 

Un alt motiv important pentru care oamenii din ţările emergente nu cumpără iPhone este preţul mare al dispozitivului. În luna iunie a acestui an, cota de piaţă a smartphone-urilor cu preţ mai mic de 300 de dolari era de 52% în China. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult