Apple iPhone se ieftineşte

06.09.2007
Apple iPhone se ieftineşte

Apple iPhone se ieftineşte, e adevărat. Cu 33% chiar, varianta de 8 GB urmând a costa doar 400 de dolari în loc de 600, cât era iniţial. Aşadar cei ce s-au îmbulzit la cozile Apple Store-urilor acum 2 luni au cam fost păcăliţi? Aşa se pare. Aveau dreptate cei ce prognozau că preţurile umflate ale Apple iPhone se vor mai „domoli” după ce isteria va trece

Cât despre versiunea de 4 GB, Apple a decis că e mai bine să îi spună la revedere după doar câteva luni de viaţă. Într-un fel era normal, pentru că în urma reducerii substanţiale de preţ a fratelui mai mare, cel de 4 GB ar fi atins un preţ ce nu ar fi fost chiar profitabil pentru Apple.

Care vor fi urmările acestei ieftiniri? O creştere a vânzărilor. Obiectivul înaintat de americani, vânzarea a peste 30 de milioane de iPHone-uri până în 2011, pare acum din ce în ce mai probabil.

Apple iPhone

Ieftinirea Apple iPhone-ului va afecta cu siguranţă şi succesul jucăriei pe piaţa europeană, atunci când cei de la Apple vor hotărâ să îl aducă în sfârşit şi aici. Probabil mulţi din cei sceptici iniţiali în cumpărarea unui iPhone se vor gândi acum de două ori. Aşadar, mişcarea Apple e inteligentă, ei urmând să câştige ceea ce au pierdut prin reducerea de preţ prin numărul de dispozitive vândute. Iar cu cât mai multe dispozitive, cu atât vor creşte şi încasările din serviciile adiţionale, precum iTunes.

Şi să nu uitaţi că Apple a lansat azi şi noua serie iPod, cu star-ul iPod Touch în cap de linie, despre care veţi putea citi un articol în următoarele ore.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News