Apple, LG şi Huawei lucrează la concepte de smartphone-uri cu ecran perforat

12.11.2018
Apple, LG şi Huawei lucrează la concepte de smartphone-uri cu ecran perforat

Acum că Samsung a confirmat în mod oficial că va ansa smartphone-uri cu ecrane decupate, multe alte companii de top încearcă să îşi breveteze deja noi design-uri pentru smartphone-urile din viitor. Printre acestea se numără jucători cu greutate precum Huawei şi Apple, locurile 2 şi 3 pe piaţa mondială de telefoane, cât şi LG, un jucător mai modest în ultima perioadă, fiecare înregistrând câte un brevet pentru un smartphone cu ecran perforat.

LG a înregistrat pe 24 octombrie şi pe 2 noiembrie în Coreea de Sud brevete pentru două tipuri de smartphone-uri cu ecran decupat compania pare să opteze pentru un decupaj oval fie în centrul dispozitivului, fie în colţul din dreapta-sus, o poziţie pe care am mai văzut-o şi în conceptele Samsung Infinity-O. Spre diferenţă de dispozitivele echipate cu ecrane Samsung, se pare că LG încă ataşează partea electronică în partea de jos, ceea ce sugerează că dispozitivele sale nu vor scăpa de „bărbia” caracteristică telefoanelor cu ecrane fără margini cu Android.

Brevetul Huawei este ceva mai interesant, acesta prezentând un decupaj subţire în dreptul difuzorului pentru apeluri. Acesta este atât de subţire în imagini încât nu este clar dacă aici va fi sau nu poziţionată camera foto, însă design-ul final ar putea să fie diferit faţă de conceptul prezentat. Din imagini, pare că telefonul Huawei ar putea să nu vină cu spaţiu sub display.

În cele din urmă, Apple a înregistrat un brevet pentru un smartphone cu ecran perforat în colţul din dreapta-sus. Aici ar putea fi găzduită camera frontală, însă nu este clar dacă acest lucru înseamnă că noul senzor True Depth pentru Face ID va fi mai mic, sau dacă Apple va renunţa la el.

De altfel, înregistrarea acestor brevete nu garantează lansarea unor dispozitive bazate pe acest tip de design. Fiecare companie ar putea încerca doar să îşi asigure o protecţie legală în eventualitatea în care vor aduce pe piaţă smartphone-uri de acest gen.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult