Apple livrează cel puţin 128GB capacitate de stocare pentru noua gamă iPhone XI

Autor: Aurelian Mihai 03.06.2019
Apple livrează cel puţin 128GB capacitate de stocare pentru noua gamă iPhone XI

Pe măsură ce soluţiile de stocare flash au devenit mai accesibile, producătorii smartphone au crescut treptat capacitatea minimă de memorie instalată, dublând de fiecare dată spaţiul de stocare oferit.

Până de curând, 32GB era considerată o capacitate de stocare suficientă pentru un smartphone entry-level. Încadrată la un segment de preţuri superior, gama iPhone de anul acesta a primit 64GB, Apple lăsând cumpărătorilor nemulţumiţi doar opţiunea 256GB ca alegere imediat următoare, taxată pe măsură.

Potrivit informaţiilor obţinute din rândul partenerilor Apple, tradiţia dublării capacităţii de stocare este păstrată şi pentru seria iPhone 11, capacitatea de stocare minim instalată urcând la 128GB.

În general, 128GB stocare internă ar trebui să fie de ajuns pentru majoritatea utilizatorilor, spaţiul oferit permiţând găzduirea unui număr impresionant de poze, aplicaţii instalate şi documente. Însă pentru filmări la calitate înaltă, orice variantă pentru stocare suplimentară se măsoară în minute de filmare suplimentare, descărcarea fişierelor pe un suport de stocare extern fiind oricum necesară.

Dublarea capacităţii de stocare are însă şi un motiv cât se poate de practic, fiecare versiune de iOS nou lansată şi patch-urile pentru aceasta ocupând spaţiu suplimentar în memoria telefonului.

Rămâne de văzut dacă upgrade-ul pregătit se propagă pentru întreaga gamă iPhone, Apple oferind şi un model iPhone XI cu 1TB spaţiu de stocare inclus.

 

Tags: