Apple ne învaţă cum să folosim camera de pe iPhone (sau orice alt smartphone) cu o serie de clipuri video

12.05.2017
Apple ne învaţă cum să folosim camera de pe iPhone (sau orice alt smartphone) cu o serie de clipuri video

Camera de pe iPhone nu este tocmai cea mai bună de pe smartphone-uri, Samsung şi Google fiind în ultimii ani în top la acest capitol cu dispozitivele Galaxy şi Pixel, însă oferă unele dintre cele mai consistente rezultate, în special pentru utilizatori fără prea multă experienţă în fotografie. Apple crede că oricine poate realiza fotografii mai bune cu ajutorul unui iPhone şi a realizat o serie de clipuri video scurte care să familiarizeze utilizatorii cu funcţiile mai avansate ale camerei de pe iPhone 7.

Compania a publicat pe contul său de YouTube o listă de redare cu cinci clipuri video intitulate „Hot to shoot on iPhone 7”. Aceasta prezintă modurile de fotografiere „portret” şi „panoramă” din aplicaţia de cameră implicită din iOS, cât şi câteva sfaturi pentru fotografie fără blitz, fotografie macro şi chiar fotografie a unor subiecţi în mişcare.

Cei care folosesc iPhone de multă vreme sau care au câteva cunoştinţe de bază în utilizarea unei camere foto probabil că nu au nevoie de aceste sfaturi, însă toate pot fi puse în aplicare cam pe orice alt smartphone de pe piaţă, indiferent de sistemul de operare.Clipurile sunt realizate în modul portret pentru consum direct pe telefonul mobil, cu întreaga interfaţă a aplicaţiei de cameră pe ecran, pentru a putea fi uşor de urmărit.

Acum că mulţi producători încep să integreze camere din ce în ce mai bune pe telefoanele lor, Apple încearcă să scoată în evidenţă uşurinţa cu care utilizatorii pot realiza fotografii bune folosind telefoanele sale. Probabil că această serie va fi extinsă în viitor cu sfaturi pentru înregistrarea clipurilor video.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult