Apple nu va mai oferi procesoare noi decât pe modelele Pro de iPhone

06.07.2022
Apple nu va mai oferi procesoare noi decât pe modelele Pro de iPhone
foro: Ian Zelbo

Cu cât ne apropiem mai mult de momentul lansării noii generații de smartphone-uri Apple, iPhone 14, cu atât avem din ce în ce mai multe informații pe căi neoficiale, dar din surse de încredere, despre acestea. Unul dintre zvonurile care pare că se va adeveri este faptul că Apple va oferi noul chipset A16 Bionic doar pe noile modele Pro, în timp ce iPhone 14 „standard” vor rămâne la A15 de anul trecut. Se pare că aceasta nu este doar o încercare temporară de a depăși criza de cipuri din ultimii ani, ci va deveni regula de acum înainte.

iPhone 14 Pro va primi noul cip A16

Ming-Chi Kuo, analistul TF Securities, cât și Bloomberg și 9to5mac, citează surse din industrie care spun că Apple va încerca să separe mai bine în piață modelele Pro de cele standard, iar procesorul va fi cel mai mare diferențiator. Dacă până în prezent modelele standard și Pro veneau cu același chipset în fiecare an, de acum înainte, noul procesor va rămâne exclusiv doar pe modelele de top.

Acest lucru se întâmplă deja în portofoliul Apple pe tabletele iPad, unde modelele Pro primesc întotdeauna cele mai noi procesoare, fiind apoi urmate de modelele Air, în timp ce iPad-urile de bază primesc, în general, procesoare de pe generații mai vechi de iPhone.

Acum, modelele entry (SE) și mid-range (standard) vor rămâne în urmă cu cel puțin o generație de procesoare, pe lângă ecranele și camerele care erau deja inferioare și pe generațiile curente.

Modelele „standard” vor fi mai bine separate de Pro

Kuo spune că Apple dorește în acest fel să împingă publicul către noile modele Pro. Dacă Pro-urile reprezentau între 40 și 50% din vânzările seriei în perioada iPhone 13, sunt așteptate vânzări de 60% din total pe gama iPhone 14, urmând ca modelele mai ieftine să fie mai puțin populare între utilizatori.

Pe lângă noul procesor, noile modele vor avea și noul ecran fără „notch”, cât și o cameră nouă, cu senzor de 48 megapixeli, primul „upgrade” de rezoluție de la modelul iPhone 6S din 2015.

sursa: 9to5mac, Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult