Apple Pay se lansează în România! Două bănci au confirmat parteneriatul cu Apple!

27.03.2019
Apple Pay se lansează în România! Două bănci au confirmat parteneriatul cu Apple!

Apple a anunţat de curând că va extinde serviciul Apple Pay în mai multe ţări, însă nu ne aşteptam ca disponibilitatea serviciului de plăţi cu dispozitive Apple în România să fie pe lista de priorităţi a companiei. Conform unui mesaj publicat pe pagina de Facebook din România al băncii ING, Apple Pay urmează să fie lansat foarte curând la noi în ţară, iar ING pare să fie unul dintre primii parteneri Apple.

Fotografia publicată pe pagina de Facebook ING nu oferă foarte multe detalii despre o dată de lansare şi despre modul în care serviciul va funcţionat, însă confirmă faptul că utilizatorii de iPhone, Apple Watch şi alte dispozitive Apple vor putea în curând plăti prin intermediul Apple Pay. Mesajul spune > şi oferă o fotografie în care apare mesajul „Apple Pay vine la ING”.

În fotografie apare un iPhone X (sau XS?) în care poate fi observată aplicaţia Wallet, unde sunt stocate în mod normal atât carduri de credit, cât şi bilete de avion şi alte astfel de carduri virtuale. Cardul afişat în fotografie pare să fie unul standard de la ING, bazat pe sistemul VISA Electron. De asemenea apare pictograma Face ID. Sistemul de plăţi Apple Pay funcţionează prin autentificare biometrică, deci utilizatorii vor trebui să aprobe fiecare tranzacţie folosind deblocarea prin Face ID sau Touch ID. În cazul ceasului Apple Watch, acesta trebuie să fie deblocat şi conectat la un iPhone în care Apple Pay este configurat.

Cu siguranţă, ING nu este singura bancă din România care va oferi servicii de plată prin intermediul Apple Pay şi aşteptăm detalii de la alţi parteneri Apple în viitorul apropiat. Întrucât nu este clar când se va lansa Apple Pay în mod oficial, probabil că va exista o perioadă în care băncile vor începe să confirme participarea în acest serviciu.

Update: Intre timp şi Banca Transilvania a confirmat parteneriatul cu Apple pentru Apple Pay:

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult