Apple pregătește cel mai mare iPhone „ieftin”

24.06.2021
Apple pregătește cel mai mare iPhone „ieftin”

Când vine vorba de Apple, cuvântul ieftin este mai degrabă un termen relativ, ce se raportează doar la prețul restul produselor din ofertă. Așteptat cu prețul de 900 dolari, noul model ieftin cu ecran de 6.7 inch ar putea fi cel mai mare iPhone non-flagship de până acum.

Ipoteza, încă neconfirmată cu dovezi concrete, este înaintată de celebrul analist Ming-Chi Kuo, faimos pentru predicțiile sale extrem de precise despre produsele Apple. Potrivit acestuia, Apple va împarte seria iPhone 14 în două modele low-end, cu ecrane de 6.1 inch și 6.7 inch, respectiv două modele high-end cu ecrane de mărimi similare, dar mai bune.

De interes este însă modelul low-cost cu ecran de 6.7 inch, cel mai mare iPhone creat până acum de Apple pentru gama de buget. Deși, la prețul de 900 dolari, limitele definiției low-cost sunt întinse la maximum, ne raportăm totuși la actualul vârf de gamă cu ecran de 6.7 inch, modelul iPhone 12 Pro Max cu preț de 1099 dolari. Dincolo de acesta, avem doar modelul iPhone 11 Pro Max, cu ecran de 6.5 inch și preț de 1000 dolari.

iPhone ieftin

Întărind zvonurile circulate până acum, Ming-Chi Kuo spune că oferta iPhone pentru anul 2022 nu va mai include un model iPhone mini de 5.4 inch, vânzările modeste și aparenta scoatere din producție a modelului actual părând să concluzioneze un experiment eșuat din partea Apple.

Pe lista dotărilor neconfirmate, dar așteptate de Ming-Chi Kuo, se numără senzorul de amprentă integrat sub ecran și upgrade-ul camerei wide la rezoluție de 48MP, pentru modelele iPhone din gama high-end.

Deși ar fi un salt la extrema cealaltă, crearea unui iPhone mai ieftin cu ecran mare este o direcție ca și inevitabilă pentru Apple, compania trebuind să reacționeze la competiția venită din tabăra Android, unde producătorii se întrec în lansări de telefoane cu ecrane tot mai mari și mai bune, disponibile la prețuri foarte accesibile.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult