Apple pregăteşte un iPhone fără port de încărcare. Modelele iPhone 12 ar putea avea senzor de amprentă

06.12.2019
Apple pregăteşte un iPhone fără port de încărcare. Modelele iPhone 12 ar putea avea senzor de amprentă

Telefoanele Apple sunt momentan într-o perioadă de tranziţie. Apple se pregăteşte să schimbe complet atât design-ul cât şi anumite componente interne ale noilor sale telefoane, dar generaţia din 2020 nu va fi versiunea finală a acestui nou design. Se pare că anul acesta sunt pregătite doar nişte schimbări de suprafaţă, alături de integrarea tehnologiei 5G, urmând ca în 2021 să primim un iPhone care ar putea schimba seria de telefoane de la Apple pentru totdeauna.

Pentru gama din 2020, cea care va folosi pentru prima dată modem-urile 5G de la Qualcomm, Apple ar putea să nu folosească o componentă importantă. Este vorba despre antenele produse de Qualcomm, care sunt livrate partenerilor din ecosistemul Android alături de procesoarele Snapdragon 865 şi 765. Astfel, este posibil ca iPhone-urile 5G din 2020 să nu fie la fel de performante din punct de vedere al vitezelor de transfer precum alte modele de top. Aceasta este doar o presupunere, Apple putând probabil realiza antene comparabile. Totuşi, Qualcomm a insistat la evenimentul său de acum câteva zile că antenele lor sunt realizate special pentru a funcţiona cu aceste modem-uri.

Tot la capitolul Qualcomm şi Apple se încadrează şi următorul zvon, care spune că telefoanele iPhone care vor urma, probabil cele din 2021, vor fi echipate cu senzori de amprentă 3D Sonic Max. Acest senzor a fost prezentat de curând şi permite deblocarea mai rapidă şi pe o suprafaţă de 17 ori mai mare decât un senzor tradiţional. Totuşi, Apple a insistat în ultimii ani că Face ID este viitorul şi că senzorii de amprentă sunt mai puţin siguri, lăsând această componentă doar pe produsele sale de buget.

Este posibil însă ca Face ID să rămână o parte importantă a ecosistemului Apple, iar Touch ID cu senzor ultrasonic de la Qualcomm să fie disponibil pe modelele de top ca soluţie secundară de autentificare şi metodă principală pe alte dispozitive mai ieftine, precum seria SE.

În cele din urmă, Ming-Chi Kuo, analistul de afaceri taiwanez care foloseşte surse anonime din rândul furnizorilor de componente pentru a oferi predicţii despre Apple, a dezvăluit noi informaţii despre telefoanele companiei. Se pare că Apple pregăteşte nu mai puţin de cinci smartphone-uri noi anul acesta: un iPhone SE bazat pe design-ul iPhone 8, un model de 5,4” cu ecran OLED şi cameră duală, un model de 6,1” cu cameră duală, similar cu iPhone 11 şi două variante cu cameră triplă şi senzor Time-of-Flight pe spate, cu ecrane de 6,1” şi 6,7”. Acestea din urmă ar fi noile variante „Pro”, în timp ce modelul iPhone 12 standard ar putea fi astfel livrat în variantă 5,4 şi 6,1”. Toate aceste modele, în afară de modelul SE ar putea fi echipate şi cu modem 5G.

Despre generaţia din anul 2021, Kuo nu are informaţii decât despre două posibile iPhone-uri noi. Acesta vorbeşte despre un iPhone SE2 Plus, cu ecran de 5,5 sau 6,1” şi despre un model de top, probabil cu ecran de 6,7” care va fi livrat fără un port de încărcare şi date Lightning. Acest model ar fi practic lipsit de port-uri, însă acesta ar putea fi singurul din gamă care face tranziţia. Cei care încă sperau ca Apple să treacă la USB-C vor fi probabil foarte dezamăgiţi să afle că Apple ar putea renunţa complet la încărcarea prin cablu şi transferul de date în acest mod.

Desigur, toate aceste informaţii sunt momentan la nivel de zvon, aşa că nu sunt obligatoriu 100% adevărate. Şi chiar dacă sunt adevărate acum, planurile companiei se pot schimba pe parcurs, fiind destul timp până la finalizarea design-ului şi hardware-ului generaţiilor 2020 şi 2021 să apară schimbări.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult