Apple remediază o vulnerabilitate care permite compromiterea dispozitivelor iOS folosind conexiunea Wi-Fi

20.07.2017
Apple remediază o vulnerabilitate care permite compromiterea dispozitivelor iOS folosind conexiunea Wi-Fi

Versiunea iOS 10.3.3 pare să fie de o importanţă aparte pentru milioane de utilizatori iPhone din lumea întreagă, actualizarea conţinând patch-uri care remediază multiple vulnerabilităţi de securitate, inclusiv una care permite infectarea dispozitivelor cu malware la simpla conectare a reţelei Wi-Fi.

Bug-ul numit CVE-2017-9417 vizează modele iPhone echipate cu chip-uri Wi-Fi furnizate de producătorul Broadcom – BCM4354, 4358 şi 4359. Trebuie spus că numeroase alte modele smartphone aparţinând unor producători ca HTC, LG, Google şi Samsung folosesc chip-urile Wi-Fi menţionate, însă Google oferă deja un patch care remediază vulnerabilitatea descrisă.

Cert este că într-un atac reuşit, descărcarea şi lansarea neautorizată pe telefon a unei aplicaţii infectate oferă acces practic nelimitat asupra datelor găzduite în memoria dispozitivelor. Avantajul platformei iOS este că actualizările de securitate ajung de regulă mult mai repede la utilizatori decât în cazul Android, unde patch-urile furnizate de Google trebuie mai întâi să fie integrate cu actualizările Android livrate de producători OEM şi operatori de telefonie mobilă, ajungând de multe ori prea târziu sau deloc la dispozitivele vulnerabile. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult