Apple repară problemele cu iPhone XS printr-un update software

09.10.2018
Apple repară problemele cu iPhone XS printr-un update software

Nicio lansare de iPhone nu este privată de câteva controverse şi probleme, unele dintre ele la nivel hardware, altele de ordin software. Anul acesta, lansarea iPhone XS şi XS Max a venit cu multe plângeri din partea celor care le-au cumpărat, legate de probleme cu încărcarea prin cablu şi cu recepţia semnalelor radio pe 4G şi Wi-Fi. Se pare că Apple a luat în considerare aceste plângeri şi a lansat o versiune nouă de iOS, 12.0.1, care rezolvă aceste probleme.

Avantajul celor de la Apple în spaţiul mobil este faptul că ei dezvoltă atât hardware-ul, cât şi software-ul, iar atunci când apar astfel de probleme, diagnosticarea, rezolvarea şi lansarea unei actualizări este foarte rapidă. Telefoanele sunt pe piaţă de numai două săptămâni, iar compania deja a lansat primul update pentru iOS 12 care să asigure o mai bună funcţionare a dispozitivelor afectate de probleme.

Se pare că subiectul controversat „Chargegate” a fost o simplă eroare de software, încărcarea fiind oprită în cazul în care dispozitivul nu era într-un stadiu activ. Această problemă nu afecta toate telefoanele de pe piaţă, însă nici nu împiedica complet încărcarea. Deja această problemă era rezolvată în versiunea beta pentru iOS 12.1, însă Apple a considerat că este o problemă destul de gravă pentru a o rezolva mai repede într-un update incremental.

În cazul problemelor cu semnalul în special pe Wi-Fi, Apple a notat în noul update că telefonul trecea de pe reţele pe 5 GHz pe cele de 2,4 GHz după deconectare, lucru care ducea la limitarea vitezei de transfer. Tot această problemă ar putea afecta şi funcţionarea celorlalte antene, ducând la pierderea semnalului şi la performanţă slabă în navigarea pe internet.

Alte probleme rezolvate de noul update sunt problemele de afişare pentru subtitrări în anumite aplicaţii video şi probleme cu semnalul Bluetooth, care putea fi afişat drept „indisponibil”. Totodată, utilizatorii de iPad pot respira uşuraţi, butonul „.?123” de pe tastatură a fost mutat înapoi unde se găsea înainte de iOS 12.

Toţi utilizatorii de iOS, fie că sunt pe iPhone XS sau generaţii mai vechi (inclusiv 5S) pot face acum update la noul iOS 12.0.1 direct de pe dispozitiv. Odată cu acest update, Apple a oprit semnarea versiunii iOS 11.4.1, deci downgrade-ul de la iOS 12 la 11 este acum imposibil.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult