Apple şi BMW pregătesc CarKey, o funcţie prin care orice iPhone va putea funcţiona ca şi cheie pentru pornirea maşinii

24.03.2020
Apple şi BMW pregătesc CarKey, o funcţie prin care orice iPhone va putea funcţiona ca şi cheie pentru pornirea maşinii

Potrivit indiciilor apărute în ultima versiune iOS 14, Apple colaborează pentru implementarea tehnologiei CarKey în premieră pentru autoturismele BMW, eliminând nevoia folosirii unei chei sau cartelă de acces dedicată.

Funcţionalitatea oferită de ceva timp posesorilor de vehicule electrice Tesla va fi disponibilă în curând şi pe modele selecte de autoturisme marca BMW, folosite în combinaţie cu telefoane iPhone actualizate la ultima versiune de iOS.

Cu nume inspirat de actuala tehnologie CarPlay, CarKey va fi o exclusivitate adresată posesorilor de telefoane Apple, însă nu este exclus ca şi Google să vină cu o funcţionalitate similară pe Android, promovată eventual sub un alt nume.

Deocamdată, zvonurile rămase deocamdată neconfirmate arată că funcţionalitatea CarKey va acoperi atât descuierea şi încuierea maşinii, dar şi pornirea motorului, totul fără să scoatem măcar iPhone-ul din buzunar. Desigur, pentru mai multă siguranţă probabil că vom putea seta şi un mecanism de securitate suplimentar, cum ar fi confirmarea identităţii pe bază de amprentă sau introducerea unui cod PIN.

Este posibil ca noua funcţionalitate să fie implementată pe baza noului chip ultra-wideband (UWB), prezent începând cu seriile iPhone 11, iPhone 11 Pro şi iPhone 11 Pro Max, lăsând pe dinafară modelele iPhone de generaţie mai veche.

Cât despre debutul oficial, un termen exact nu a fost comunicat de Apple, astfel că putem presupune că dotarea va face parte din arsenalul noilor modele iPhone pregătite pentru lansare în această toamnă.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult