Apple va permite deblocarea cu Face ID cu masca pe față, fără Apple Watch

28.01.2022
Apple va permite deblocarea cu Face ID cu masca pe față, fără Apple Watch

iOS 15.3 abia s-a lansat zilele trecute, fiind mai degrabă un update grăbit pentru a aduce rapid rezolvarea unor vulnerabilități în sistemele de operare Apple. Se pare însă că iOS 15.4 va fi următoarea versiune care va aduce noi capabilități pe iPhone. Una dintre ele este foarte așteptată, încă de la începutul pandemiei, când au apărut problemele legate de Face ID, care nu este „compatibil” cu măștile de protecție.

Face ID va putea să recunoască fețele chiar și parțial, pentru cei care poartă mască

Cei care testează versiunile beta de iOS au primit acces la 15.4 beta 1, iar acesta vine cu o nouă capabilitate, care ar trebui să rezolve în sfârșit problemele cu Face ID pentru utilizatorii care poartă mască. Acesta pare să fie ultimul pas al modificărilor sistemului de recunoaștere facială care au fost aduse în ultimii doi ani.

Inițial, telefoanele Apple încercau să recunoască fața și treceau câteva secunde până când apărea meniul de introducere a codului de deblocare. Apoi, compania a instruit sistemul să aducă tastatura în prim-plan imediat ce detectează o mască pe fața utilizatorului. Cel mai recent însă, Apple a rezolvat parțial problema, oferind utilizatorilor de Apple Watch posibilitatea de a debloca telefonul chiar și cu masca pe față, atât timp cât au un ceas la mână, care să confirme proximitatea de utilizator.

Acum, Apple permite Face ID să recunoască doar parțial elemente ale feței pentru a debloca telefonul. Atât timp cât ai fața deja înregistrată, sistemul de autentificare de pe iPhone va putea recunoaște fața utilizatorilor doar folosind trăsăturile din jurul ochilor. Această metodă de autentificare este mai puțin sigură, însă va scăpa mulți utilizatori de frustrări atunci când vor debloca telefoanele.

Desigur, Apple putea să implementeze un senzor de amprentă sub ecran sau în butonul power (așa cum a făcut pe iPad Air 4 și Mini 5), însă compania refuză să ofere două opțiuni de autentificare pe un singur dispozitiv.

De asemenea, această capabilitate în versiune beta funcționează doar pe anumite dispozitive cu iOS și iPadOS. În timp ce pe iPhone 12 și 13 pare să funcționeze, pe tablete iPad Pro 2018, primele cu Face ID, nu există această opțiune.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult