Apple vrea să controleze telefoanele atunci când le scapi din mână

Apple vrea să controleze telefoanele atunci când le scapi din mână

Apple a iniţiat de curând o cerere de brevetare pentru un sistem care să controleze felul în care un telefon cade pe jos. Mai precis, compania din Cupertino vrea ca terminalul să-şi schimbe poziţia în aer şi să aterizeze cu o anumită suprafaţă pe podea. Motivul este simplu: protejarea unui dispozitiv scump şi cu o construcţie relativ fragilă. Utilizatorii tind să ţină foarte mult la gadgeturile lor şi acest lucru este evident atunci când ne uităm la piaţa huselor de protecţie. De multe ori însă un smartphone nu mai arată atât de bine în husă. Poate să devină mai gros şi mai mare în buzunar.

Un modul poate schimba centrul de greutate în timpul căderii

Soluţia sau cel puţin perspectiva pe care o au cei de la Apple în legătură cu această problemă este interesantă. Folosind accelerometre şi giroscoape, telefonul va simţi că a fost scăpat din mână. Un anumit modul va muta o mică greutate într-o anumită direcţie pentru a schimba orientarea telefonului în aer. El ar putea, teoretic, să atingă solul cu o anumită suprafaţă, întărită special de către producător. S-ar putea evita astfel impactul în colţul telefonului, ce poate foarte uşor să spargă ecranul de protecţie din faţa afişajului.

Un sistem de blocare a jack-ului audio

Implementarea unui astfel de sistem nu este însă foarte practică. Laptopurile scumpe au senzori de cădere şi reuşesc să oprească HDD-ul cu platane în timp util. Un smartphone are deja senzorii necesari, însă modulul care schimbă efectiv orientarea telefonului întimpul căderii ar trebui să fie prea mare pentru dimensiunile actuale. O altă soluţie în cazul căderii ar putea fi blocarea jack-ului de 3,5 mm în mufă. Căştile ar putea atenua căderea. Chiar dacă sunt afectele, preţul lor este foarte mic în comparaţie cu cel al terminalului. Printre alte soluţii ce nu vor putea fi puse în practică se numără folosirea unor muchii flexibile, cu mici arcuri sub ele sau a unui rezervor cu gaz sub presiune, care să fie eliberat spre sol exact înainte de impact. Mai multe detalii despre cererea de brevet puteţi găsi la link-ul sursă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News