ASUS a anunţat noi smartphone-uri Zenfone în India

06.08.2015
ASUS a anunţat noi smartphone-uri Zenfone în India

ASUS a prezentat în india patru noi modele de smartphone-uri din gama Zenfone. Fiecare dintre acestea este dedicat unui alt tip de utilizator, fie că vorbim despre cel interesat de fotografii rapide, de selfie-uri de calitate, de pefromanţă de top sau de autonomie ridicată. Din păcate aceste modele nu au fost confirmate pentru lansare în alte regiuni momentan, însă cu siguranţă nu vor rămâne exclusive Indiei.

Zenfone Laser şi Zenfone Selfie

Zenfone Selfie nu este un model tocmai nou, întrucât a fost prezentat deja la Computex în Taipei la începutul lunii iunie. Acesta integrează un display Full HD de 5,5” protejat de Gorilla Glass 4, un chipset Snapdragon 615, 3 GB memorie RAM şi două camere foto cu senzori de 13 megapixeli. Pe partea din faţă există chiar şi un blitz LED, iar preţul său începe de la 16.000 de rupii, echivalentul a 250 de dolari. Selfie a fost prezentat însă alături de fratele său „Laser”, care beneficiază de un fascicul laser pentru focalizare rapidă, însă renunţă la senzorul foto mare de pe partea din faţă. Acesta vine însă în trei variante: cu display de 5”, chipset Snapdragon 410 şi 2 GB RAM, sau display de 5,5” şi 6” cu chipset Snapdragon 615 şi 3 GB RAM. Preţul variază între 160 şi 280 de dolari.

Zenfone Max

Pentru cei interesaţi de autonomie ridicată, ASUS a anunţat Zenfone Max, un smartphone mid-range cu un acumulator de 5.000 mAh. Acesta ar trebui să ofere multe zile de utilizare, mai ales având în vedere specificaţiile. Avem de a face cu un display de 5,5” (rezoluţie nespecificată), chipset Snapdragon 410, 2GB memorie RAM şi senzori foto de 13, respectiv 5 megapixeli. Zenfone Max dispune de acelaşi sistem de focalizare laser întâlnit pe Zenfone Laser. Preţul nu a fost încă anunţat, înturcât acest model va intra pe piaţă abia în luna octombrie.

Zenfone 2 Deluxe

În cele din urmă, ASUS a dezvăluit varianta de top a seriei Zenfone, care poate fi considerat propriul „flagship killer”. Acesta poartă numele de Zenfone 2 Deluxe şi nu pare a fi decât o îmbunătăţire cosmetică faţă de Zenfone 2, cu menţiunea că spaţiul de stocare a fost extins. Spatele dispozitivului este acum acoperit de culori vibrante şi unghiuri ascuţite, însă acesta este un simplu capac din plastic, care se va vinde probabil separat. Specificaţiile rămân aceleaşi ca în cazul variantei de top din prezent a lui Zenfone 2: Chipset Intel Atom la 2,3 GHz şi 4 GB memorie RAM, cu acelaşi senzor foto de 13 megapixeli pe spate. Diferenţa majoră este spaţiul de stocare intern, care a urcat până la 128 GB. Având în vedere că preţul pentru India este de 23.000 rupii, echivalentul a 360 de dolari, OnePlus 2 la acelaşi preţ, care oferă 16 GB spaţiu de stocare şi 3 GB memorie RAM, nu mai pare o afacere aşa bună.

Anunţul acestor modele este în acelaşi timp îmbucurător şi dezamăgitor. Îmbucurător pentru că ASUS aduce smartphone-uri atractive pe piaţă la preţuri foarte bune, însă dezamăgitor pentru că vârful de gamă nu beneficiază de tehnologiile integrate în variantele mai ieftine. Senzorul foto frontal de pe Zenfone 2 Deluxe este mai slab decât cel de pe Zenfone Selfie, iar sistemul de autofocus intern este inferior celui de pe Zenfone Laser. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult