ASUS a lansat ZenFone 5 şi modelul premium ZenFone 5Z, cu design inspirat de iPhone X

Deşi, în general, pune mai mult accent pe originalitate decât alţi producători, ASUS a decis să „împrumute” din trăsăturile noii serii de telefoane Apple fără să ascundă acest lucru, designul iPhone X stabilind deja un trend urmat şi de alţi jucători din industrie.

Chiar dacă păstrează modelul texturat devenit emblematic pentru seria din care fac parte, ZenFone 5 şi versiunea premium ZenFone 5Z nu încearcă să-şi ascundă sursa de inspiraţie, preluând ecranul cu „breton” şi forma inconfundabilă a carcasei lui iPhone X. Însă inginerii ASUS au încercat să aducă îmbunătăţiri, optând pentru un decupaj cu 25% mai îngust la partea de sus a ecranului, care nu compromite funcţionalitatea barei de notificări.

Cu preţ de 500 dolari, ZenFone 5Z oferă specificaţii high-end ce vor părea familiare utilizatorilor iPhone X, cum ar fi Zenimoji, interpretarea ASUS pentru celebrele animoji-uri livrate de Apple. Printre dotările ASUS exclusive se numără AI Display (ajustează temperatura de culoare în funcţie de tipul luminii ambiante), AI Ringtone şi AI Charging. După cum implică şi numele, aceste funcţii sunt implementate cu ajutorul tehnologiilor de inteligenţă artificială, însă rămâne de văzut exact ce avantaje oferă.

ZenFone 5Z este motorizat e chipsetul  Snapdragon 845 şi dispune de 8GB memorie RAM, 256GB stocare internă şi slot microSD, acumulator de 3300 mAh, camere foto de 16MP+6MP (lentile wide), respectiv 20MP+6MP la partea din faţă.

ZenFone 5 şi modelul 5 Lite folosesc chipsetul Snapdragon 635, respectiv Snapdragon 430. Memoria RAM este de 6GB (4GB la modelul Lite), iar spaţiul de stocare poate fi de 64GB sau 32GB.

Comparat cu predecesorul ZenFone 4, noul model este mai compact, chiar dacă suprafaţa ecranului este mai mare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult