ASUS anunţă Padfone Infinity, face saltul la Full HD şi Snapdragon 600

25.02.2013
ASUS anunţă Padfone Infinity, face saltul la Full HD şi Snapdragon 600

În cadrul Mobile World Congress 2013, ASUS a anunţat cea de-a treia generaţie a hibridului smartphone/tabletă Padfone. Dacă Padfone 2 a fost unul dintre primele terminale care a folosit prima iteraţie quad-core a familiei Snapdragon, noul Padfone Infinity este printre primele produse care face saltul la noua generaţie Snapdragon 600, rezolvând totodată şi problema deranjantă a rezoluţiei mici a tabletei de la primele două modele.

Bazat pe platforma Snapdragon 600 tactată la 1,7 GHz, Padfone Infinity este un terminal mobil care oferă un ecran cu diagonală de 5”, panou IPS şi rezoluţie Full HD. Faţa de modelele anterioare, acesta foloseşte acum o carcasă fabricata din aluminiu, interiorul acesteia ascunzând o memorie RAM cu o capacitate de 2 GB, stocare internă de 32 sau 64 GB, modem radio LTE, Bluetooth 4.0, NFC şi conectivitate Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac. Pentru a susţine consumul ecranului şi noii platforme hardware, ASUS a îmbunătăţit capacitatea bateriei, aceasta având acum 2400 mAh.

Padfone Infinity oferă o cameră foto cu senzor BSI de 13 MP, obiectiv cu cinci lentile şi diafragmă F/2.0 care promite captură în rafală la 8 cadre pe secundă până la un maxim de 100 de instantanee consecutive, graţie unui procesor de imagine dedicat. Aceasta este însoţită de un partener frontal cu senzor de 2 MP.

Padfone Station, tableta care permite andocarea terminalului, a făcut un binevenit salt la rezoluţia de 1920 x 1200 pixeli, aceasta păstrând însă bateria cu o capacitate de 5000 mAh. Pe lângă aceste modificări, ASUS a menţionat şi îmbunătăţirea sistemului audio SonicMaster şi îmbunătăţirea autonomiilor de funcţionare, care vor fi de 19 ore de convorbiri, 6,5 ore de navigaţie Web şi 9 ore de redare video în cazul telefonului, respectiv  57 de ore de convorbiri, 19,5 ore de navigaţie Web şi 27 de ore de redare video pentru întregul sistem.

Padfone Infinity este va rula Android 4.2 şi va ajunge în Europa în luna aprilie la un preţ de 999€.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News