ASUS anunţă ZenFone 6 Edition 30 cu 12 GB RAM şi 512 GB stocare. DxOMark spune că are cea mai bună cameră „selfie”

28.05.2019
ASUS anunţă ZenFone 6 Edition 30 cu 12 GB RAM şi  512 GB stocare. DxOMark spune că are cea mai bună cameră „selfie”

ZenFone 6 este probabil cel mai impresionant smartphone pe care ASUS l-a lansat până în prezent, însă compania consideră că poate să creeze un model şi mai bun decât cele 3 prezentate cu două săptămâni în urmă la Valencia. Producătorul taiwanez a anunţat în cadrul conferinţei sale anuale de la Computex versiunea ZenFone 6 Edition 30, care aniversează 30 de ani de la fondarea companiei, echipat cu hardware mai puternic.

Modelul ZenFone 6 Edition 30 va fi disponibil într-o ediţie foarte limitată, ASUS promiţând doar 3.000 de unităţi la nivel global. Acesta va fi bazat pe aceeaşi platformă hardware, fiind echipat cu acelaşi display fără decupaje, cu Snapdragon 855 şi cu o cameră de 48 megapixeli rotativă. Diferenţele apar însă în cadrul configuraţiei: avem de a face cu 12 GB memorie RAM faţă de 6 sau 8 în modelele anunţate deja, cât şi cu 512 GB stocare internă, faţă de maximum de 256 de până acum. De asemenea, telefonul este livrat într-o culoare exclusivă, „Matte Black”, şi cu garanţie de 30 de luni în toată lumea.

ASUS nu a anunţat însă preţul pentru noul ZenFone 6 Edition 30, însă cu siguranţă va fi mai scump decât modelul de top, cu 8 GB RAM şi 256 GB stocare internă, care a fost anunţat la un preţ de 600 euro.

Şi că tot a venit vorba despre ZenFone 6, telefonul a primit şi primul său update de software, care îmbunătăţeşte anumite funcţii foto:

  • Performanţa modurilor de fotografiere Super Night Mode şi HDR++ a fost îmbunătăţită la nivel de calitate a imaginii şi prin accelerarea timpului de procesare
  • Butoanele de volum pot fi acum folosite pentru a controla poziţia camerei „Flip”, pot fi folosite pentru a declanşa obturatorul digital sau pentru zoom şi pot fi configurate manual din meniu
  • Butonul „Smart Key” poate fi folosit pentru a capta fotografii în aplicaţia de cameră
  • Au fost actualizate tapetul şi tonul de apel implicite
  • Stabilitatea rotaţiei camerei a fost îmbunătăţită
  • Traducerile din meniul de setări au fost îmbunătăţite
  • Permite funcţia VoLTE pe reţelele din Asia Taiwan Mobile, MTS, KDDI, Docomo şi SBM

Nu în ultimul rând, ZenFone 6 a fost testat de către DxOMark. Entitatea franceză a testat însă doar capabilităţile „selfie” ale camerei (în ciuda faptului că aceasta este aceeaşi cu cea principală). ZenFone 6 este astfel în acest moment telefonul cu cel mai mare scor pentru camera frontală de pe piaţă, cu un scor total de 98 puncte. În timp ce calitatea fotografiilor este la acelaşi nivel cea a lui Galaxy S10 5G, cu 101 puncte, ZenFone 6 câştigă puncte în plus la capitolul filmare, obţinând 93 puncte faţă de cele 90 ale dispozitivului Samsung.

Unităţile de test oferite de către ASUS la evenimentul de lansare aveau deja actualizarea software instalată din fabrică, deci performanţa foto testată de DxOMark nu ar trebui să fie îmbunătăţită în urma aplicării acestui nou pachet software.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult