ASUS pregătește ZenFone Mini, un nou smartphone premium cu dimensiuni compacte

Autor: Aurelian Mihai 08.02.2021
ASUS pregătește ZenFone Mini, un nou smartphone premium cu dimensiuni compacte

ASUS ar putea încerca revigorarea vânzărilor smartphone lansând ZenFone Mini, un telefon cu dimensiuni compacte și dotări de nivel premium.

La fel ca mult alți producători, ASUS nu a reușit să-și atingă țintele de vânzări fixate pentru a doua jumătate a anului trecut, dificultățile în aprovizionarea de componente și alte complicații ridicate de pandemia COVID-19 afectând serios business-ul companiei.

ZenFone Mini, alternativă cu Android pentru iPhone 12 Mini

Deocamdată, tot ce știm despre noul „Mini” este că vine cu un ecran ceva mai mic decât soluția de 6.67 inch, întâlnită la modelul ZenFone 7.

ZenFone Mini
ZenFone 7 Pro

Având în vedere că telefoanele premium-compacte recent lansate de alți producători nu au obținut vânzări tocmai bune, rămâne de văzut dacă ZenFone Mini va fi sau nu un succes. Un bun exemplu este iPhone 12 Mini, pentru care Apple a redus deja producția din cauza vânzărilor sub așteptări.

ASUS ROG Phone 5

Între timp, ASUS pregătește și lansarea unui nou model flagship din seria ROG. Așteptat în perioada martie-aprilie, noul ROG Phone 5 vine cu chipsetul Snapdragon 888 și un ecran AMOLED de 6.78 inch (rezoluție FHD+ și 144Hz).

ASUS ROG Phone 5

Similar modelul anterior, telefonul păstrează configurația cu acumulator de 6000 mAh împărțit pe două celule (2x 3000mAh), facilitând încărcare rapidă de până la 65W prin cablul USB-C. Potrivit detaliilor obținute cu benchmark-ul Geekbench, ROG Phone 5 dispune de 12 GB memorie RAM.

Configurația foto de tip triple-camera ar urma să folosească un senzor principal de 64MP. Din păcate, pentru detalii complete va trebui să așteptăm anunțul oficial de lansare.