ASUS P526, un gadget multifuncţional compact

20.08.2007
ASUS P526, un gadget multifuncţional compact
De natură hardware

ASUS P526 foloseşte un procesor intern ceva mai slab decât cel al lui P525, dar are un mare avantaj, consum redus de curent. Întârzierile cauzate de frecvenţa mai mică, 200 MHz, nu deranjează. Sistemul este ajutat de 128 MB de memorie ROM (pe care este instalat sistemul de operare) şi 64 MB RAM (necesari rulării programelor). Capacitatea poate fi mărită cu carduri externe de memorie microSD.

ASUS P526

În ceea ce priveşte conectivitatea, P526 dispune de tehnologie Bluetooth, este un Quad-Band GSM, iar transferul de date prin reţeaua de telefonie mobilă se face în standard GPRS. Îi lipsesc din păcate capacităţile de comunicaţie în reţele wireless de calculatoare.

În pachet găsim toate accesoriile corespunzătoare funcţiei de navigaţie GPS, semn clar al orientării produsului către această nişă: cablul de alimentare de la priza de 12V a automobilului (la brichetă), suportul şi braţul de fixare al lui în barbriz. Pe lângă acestea, alte accesorii regăsite în cutie au fost: cablul USB, căşti stereo cu microfon şi o husă care va proteja ferm dispozitivul.

Concluzie

La final, pot spune că ASUS ne oferă un echipament portabil, multifuncţional, care se descurcă acceptabil şi în unele cazuri foarte bine cu funcţiile cu care a fost dotat. Este un PDA, un GPS, un telefon mobil, un player MP3 etc. Poate nu în ordinea aceasta, priorităţile le stabiliţi dumneavostră. Personal îl prefer în faţa lui P525 datorită modulului GPS şi a unei mai bune implementării a funcţiilor GSM, cu toate că nu are capacităţi WiFi. În faţa modelului superior de la ASUS, P535, îl aleg tot pe 526 datorită prezenţei tastaturii.

Cu toate că ASUS P526 oferă un număr ridicat de facilităţi, greutatea sa şi dimensiunile se păstrează în limite scăzute, corespunzătoare unui telefon mobil: 115g, 110x58x15.4 mm. Aceasta cu toate că dispune şi de un acumulator de mare capacitate, 1.300 mAh. Preţul unui P526 în România, la singurul magazin online în care l-am găsit, este de aproximativ 1.800 lei. Preţul său va sădea cu siguranţă de îndată ce va fi lansat oficial. La aceste costuri mai trebuie adăugată valoarea unui card de memorie de (1 GB între 30-60 lei) şi cea a programului de navigaţie GPS (între 200-peste 500 lei).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News