ASUS Padfone Mini a fost lansat: telefon de 4,3″, tabletă de 7″ şi Dual SIM

11.12.2013
ASUS Padfone Mini a fost lansat: telefon de 4,3

După cum aflasem deja de vineri, ASUS a lansat astăzi cel mai mic membru al familiei sale de hibrizi între tabletă şi telefon: Padfone Mini. Cel de-al cincilea membru al acestei familii, dacă numărăm cele două versiuni hardware diferite ale modelului Infinity, Padfone Mini oferă ecrane cu dimensiuni mai mici şi aduce şi suport Dual SIM.

O parte din specificaţiile generale ale produsului erau deja cunoscute, lansarea de astăzi oferindu-ne mai multe detalii amănunţite. Telefonul oferă un ecran cu o diagonală de 4,3” şi rezoluţie de 960 x 540 pixeli, în timp ce tableta oferă un ecran cu o diagonală de 7” cu rezoluţie de 1280 x 800 pixeli.

Platforma hardware aleasă de ASUS este o soluţie Qualcomm MSM8226, un membru al familiei Snapdragon 400 care oferă un procesor ARM Cortex-A7 în configuraţie quad-core care funcţionează la frecvenţa de 1,4 GHz şi un procesor grafic Adreno 305. Aceasta este secondată de 1 GB de memorie RAM şi 16 GB de memorie internă care poate fi extinsă cu un card MicroSD.

Lista specificaţiilor mai include un modem radio 3G cu suport Dual SIM Dual Strand-By, o cameră foto principală cu senzor de 8 MP şi obiectiv cu deschidere F/2.0, cameră foto frontală de 2 MPinterfaţă wireless 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS şi baterii cu capacităţi de 1500, respectiv 2200 mAh. Întregul ansamblu are o greutate de 415 de grame, telefonul adjudecându-şi 105 grame, iar tableta, restul de 310 grame. Padfone Mini va fi disponibil în versiuni albe, negre si roz.

ASUS Padfone Mini foloseşte versiunea 4.3 a platformei Android, căruia i s-au adăugat diverse opţiuni software precum optimizarea camerei pentru captura în lumina scăzuta sau captura în rafală la 16 cadre pe secundă.

Primele pieţe care se vor bucura de noul produs sunt China, Rusia, Taiwan, Hong Kong şi Singapore, preţul acestuia fiind de aproximativ 400 de dolari. ASUS Padfone Mini va ajunge la un moment dat în România, însă în acest moment ni s-a confirmat că acesta nu va fi disponibil, cel mai probabil, în prima jumătate a anului viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News