Asus promite un model Zenfone echipat cu cititor de amprente

31.03.2015
Asus promite un model Zenfone echipat cu cititor de amprente

Devenit popular odată cu introducerea sa pe telefoanele din seria iPhone 5S, senzorul de amprente este acum o dotare practic obligatorie, menţionată cu mândrie de orice producător respectabil, dornic să dea lovitura în piaţa dinamică a telefoanelor inteligente.

Cel mai proaspăt exemplu este Asus, care prin vocea CEO-ului Jerry Shen tocmai a anunţat că următorul model Zenfone 3 va fi prevăzut cu senzor de amprente, oferind utilizatorilor o metodă sigură şi comodă pentru deblocarea ecranului, autentificarea în aplicaţii şi autorizarea plăţilor efectuate cu telefonul mobil.  Nimic rău în asta, numai că anunţul a fost făcut la o conferinţă de presă organizată la Beijing cu ocazia lansării noului model Asus Zenfone 2 pentru piaţa chineză. Realizând că probabil va dura cel puţin un an până când succesorul Zenfone 3 va fi lansat şi ajuns în ofertele magazinelor, oficialul companiei taiwaneze a încercat să îndulcească puţin aşteptarea, dând de înţeles că am putea vedea şi o versiune facelift pentru actualul model Zenfone 2, lansată în cursul acestui an.

Asus Zenfone 2

Între timp, putem doar spera că Asus a învăţat câte ceva din greşeala rivalului Samsung, a cărui primă generaţie smarphone echipată cu senzor de amprente – Galaxy Note 4 şi Galaxy S5 – a dezamăgit prin prestaţia mult sub nivelul etalonului de atunci – iPhone 5S. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult