Asus ROG Phone 6, 6 Pro, lansate oficial pentru piața din România

06.07.2022
Asus ROG Phone 6, 6 Pro, lansate oficial pentru piața din România

Brandul pentru accesorii de gaming Asus Republic of Gamers (ROG) a prezentat noile smartphone-uri ROG Phone 6 și 6 Pro.

Adresată gamerilor cu pretenții, noua serie ROG Phone vine cu cel mai puternic chipset Qualcomm, Snapdragon 8+ Gen 1. Însă adevăratul element de atracție va fi ecranul AMOLED cu rată de refresh la 165Hz, furnizat de Samsung. Un alt atu important este și accesoriul detașabil AeroActive Cooling 6, responsabil cu ținerea sub control a temperaturilor și păstrarea performanțelor la nivel optim, chiar și în cele mai intensive sesiuni de jocuri Android. Prevăzut și cu butoane tactile, accesoriul poate lua rolul unui mini-gamepad, totodată reducând temperatura de funcționare a telefonului cu până la 25°C.

Optimizat mai degrabă pentru fiabilitate, acumulatorul format din două celule a câte 3000 mAh fiecare vine cu funcție de încărcare rapidă limitată la puterea de 65W, Asus optimizând pentru ținerea sub control a temperaturilor și optimizarea procesului de încărcare.

Configurația foto are ca element central o cameră de 50MP, secondată de cameră ultra-wide de 13MP și o cameră macro de 5MP. Atât ROG Phone 6 și ROG Phone 6 Pro dispun de camere frontale cu rezoluție 12MP. Principala diferență între cele două este aranjamentul memoriei, versiunea „standard” pornind cu 256GB stocare internă și 8GB sau 12GB memorie RAM.

În schimb, modelul Pro vine cu 18GB memorie RAM și 512GB stocare internă. În plus, telefonul dispune și de un al doilea ecran OLED la partea din spate, responsabil cu afișarea alertelor de notificare, informații despre starea de funcționare a dispozitivului și alte animații selectabile de utilizator. În schimb, modelul non-Pro vine doar cu un logo LED prevăzut cu iluminare RGB.


Modelul ROG Phone 6 PRO va fi disponibil în România la sfârșitul lunii august, prețurile configurației cu 18GB RAM și 512GB stocare pornind de la aproximativ 6599 lei (taxe inclusiv). Modelul ROG Phone 6 are un preț de pornire de 5099 Lei în echiparea cu 12GB RAM/256GB stocare, respectiv 5799 lei pentru versiunea cu 16GB RAM/512GB. Accesoriul AeroActive Cooler 6 vine inclus drept cadou.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult