ASUS va redenumi ZenFone 6 în urma pierderii unui proces în India

10.06.2019
ASUS va redenumi ZenFone 6 în urma pierderii unui proces în India

UPDATE 10.06.2019: ASUS a confirmat faptul că noul său smartphone de top, ZenFone 6, va fi numit ASUS 6Z în India, în urma pierderii procesului cu firma Telecare. Telefonul va fi identic la interior şi exterior, întrucât brandul ZenFone nu se găseşte nicăieri pe carcasa dispozitivului. sursa

Asus foloseşte numele  „Zen” de mulţi ani, laptop-urile ZenBook şi smartphone-urile ZenFone fiind unele dintre cele mai uşor de recunoscut branduri din industria tehnologiei. Se pare însă că faptul că a intrat pe piaţa din India mai târziu ar putea să afecteze utilizarea acestor nume pe teritoriul ţării, întrucât Tribunalul din Delhi a decis că acest nume este folosit ilegal de către producătorul taiwanez, o companie indiană având produse similare cu brandul Zen încă din 2008.

În ciuda faptului că brandul Zen a fost lansat cam în aceeaşi perioadă la nivel mondial, faptul că Asus a pătruns pe piaţa din India abia în 2014 pune compania în dezavantaj. Există deja compania Telecare care foloseşte brandul ZenMobile, prin care vinde tot smartphone-uri în India, iar judecătorul care s-a ocupat de acest caz consideră că utilizarea numelui Zen pentru două companii atât de similare ar putea crea confuzie în rândul consumatorilor.

În ciuda faptului că ASUS a venit cu justificarea că „Zen” este un termen generic cu origini în budism, judecătorul a preferat să ofere dreptate companiei Telecare:

„… un cuvânt poate fi generic pentru o anumnită afacere sau industrie, dar nu poate fi folosit liber în acele domenii domenii şi industrii.

În consecinţă, chiar dacă ZEN este un cuvânt generic budist, nu este o marcă generică în domeniul telefoanelor mobile şi tabletelor, întrucât cuvântul la bază nu are nicio conexiune cu acestea.”

În consecinţă, Asus trebuie acum să renunţe la brandul Zen din toate produsele sale vândute în India. Tribunalul din Delhi a stabilit un termen de opt săptămâni pentru schimbarea numelor produselor şi renunţarea utilizării „zen” în materialele de promovare.

Asus va încerca să facă apel, fiind deja stabilit un termen pentru prima audiere pe 10 iulie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult