Au apărut noi detalii despre iPhone XI, noi tablete iPad şi computere Mac din surse reputabile

18.02.2019
Au apărut noi detalii despre iPhone XI, noi tablete iPad şi computere Mac din surse reputabile

Apple are planuri mari pentru întregul an 2019, atât pe piaţa de dispozitive mobile, cât şi pe piaţa de computere portabile. Analistului Ming-Chi Kuo de la KGI Securities, a publicat un nou raport realizat pe baza informaţiilor primite de la persoane implicate în aprovizionarea Apple cu piese pentru noi modele de dispozitive, în care dezvăluie informaţii despre fiecare gamă de produse în parte, începând cu iPhone şi terminând cu un nou model de MacBook Pro cu design nou.

Kuo spune că noua gamă de iPhone-uri de la Apple nu va fi foarte diferită faţă de cea de anul trecut. Vom avea parte din nou de trei modele, un urmaş cu ecran LCD al lui iPhone XR şi două modele OLED care vor înlocui iPhone XS şi XS Max. Unul dintre acestea va fi echipat cu o cameră triplă (cel mai probabil XS Max), în timp ce notch-ul va rămâne neschimbat pe toate dispozitivele. De asemenea, port-ul de încărcare va rămâne vechiul Lightning, nu USB Type-C.

Chiar dacă dimensiunile vor rămâne similare, senzorul True Depth pentru Face ID va fi semnificativ îmbunătăţit, acumulatorii vor fi mai mari, iar carcasa va avea un strat aderent pe partea din spate, similar cu cel de pe telefoanele Google Pixel 3 de anul trecut. De asemenea, noile dispozitive vor avea ni senzori cu lăţime de bandă foarte mare, pentru a putea oferi posibilitatea de navigaţie chiar şi în interiorul clădirilor. Încărcarea wireless va fi de asemenea îmbunătăţită, oferind posibilitatea de a transfera energie în ambele sensuri (practic, iPhone-ul va putea încărca alte dispozitive, asemeni Mate 20 Pro de la Huawei).

Unul dintre accesoriile pe care le va putea încărca ar putea fi chiar noile căşti AirPods cu carcasă care permite încărcare wireless, despre care Kuo spune că vor fi lansate în prima jumătate a anului. Odată cu aceste noi modele de căşti va fi lansat şi mult aşteptatul încărcător wireless AirPower, care a fost prezentat prima dată în 2017, în cadrul evenimentului de anunţ pentru iPhone 8 şi iPhone X.

Alte detalii confirmate de Kuo sunt existenţa unui nou model de iPod Touch, despre care am mai auzit în ultima vreme, cât şi noi modele de tablete iPad. Avem de a face cu un iPad Mini actualizat şi cu două noi modele de tablete cu ecran de 10,2”, care să aducă dimensiunile variantelor „standard” mai aproape de cele ale celor „Pro”. Nu este clar care va fi diferenţa între noile tablete.

MacBook Pro va fi actualizat din punct de vedere al design-ului din nou. Apple pregăteşte un nou model de laptop cu ecran de 16”, cel mai mare de la retragerea modelului de 17” din 2012. Nu este clar cum va schimba acesta gama de computere portabile Apple, însă cel mai probabil, tastatura va fi îmbunătăţită, întrucât mulţi utilizatori au probleme cu cea de pe modelele din prezent.

Nu în ultimul rând, întreaga gamă de computere Mac va primi noi modele. În cazul Mac Pro, Apple va lansa în sfârşit o variantă modulară, utilizatorii putând schimba componentele după bunul plac, în timp ce un nou monitor realizat special pentru acesta va fi lansat. Apple a renunţat la gama sa de monitoare în urmă cu câţiva ani, încurajând utilizatorii să cumpere modele de la LG. Noul monitor Apple  va beneficia de o diagnonală de 31,6” şi rezoluţie 6K cu retroiluminare matriceală.

Având în vedere că informaţiile publicate în trecut de Ming-Chi Kuo, referitoare la produse Apple au fost aproape în totalitate confirmate, nu este greu de crezut că şi acestea vor fi confirmate în timp. Desigur, având în vedere că vorbim despre produse neanunţate, aceste informaţii ar putea să nu mai fie de actualitate în momentul în care Apple face anunţurile oficiale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult