Au apărut primele imagini oficiale cu Xiaomi 14

24.10.2023
Au apărut primele imagini oficiale cu Xiaomi 14

Gigantul tehnologic se pregătește de lansarea anticipată a seriei Xiamoi 14, programată pentru joi, 26 octombrie. Înainte de lansare, compania a distribuit mai multe imagini oficiale și exemple de fotografii realizate cu noua cameră a modelului standard Xiaomi 14. Designul elegant, cu un cadru plat lucios – posibil din oțel inoxidabil, și un ecran AMOLED de 6.36 inci, cu o decupare de tip punch hole, atrage imediat atenția.

Xiaomi a dezvăluit și dimensiunile marginilor ecranului, care măsoară 1.61mm în partea de sus și lateral, și 1.71mm în partea de jos.

Partea din spate a telefonului oferă un sistem de trei camere cu lentile Leica Summilux, având un senzor principal de 1/1.31 inci cu pixeli de 1.2µm și o deschidere f/1.6. Se zvonește că senzorul principal ar fi un OmniVision OV50H de 50 MP, însoțit de o lentilă telefoto echivalentă de 75mm cu 50 MP și un modul ultrawide de 50 MP. Designul actualizat al insulei camerei oferă un aspect modern și distinctiv.

Ce detalii a mai oferit Xiaomi

Xiaomi a oferit și câteva exemple de fotografii realizate cu noile camere pe contul său Weibo, pentru a oferi un indiciu al capacităților acestora. Lentilele Summilux reprezintă un upgrade față de lentilele Summicron utilizate în seriile Xiaomi 12 și 13, oferind o deschidere mai largă ce permite o captare mai bună a luminii în condiții de iluminat scăzut și o profunzime mai naturală.

Alături de senzorul principal, seria Xiaomi 14 va include și un senzor ultrawide de 14mm (0.6x) și un senzor telefoto de 3.2x f/2.2. Aceste specificații sunt pentru modelul non-Pro, însă varianta Pro promite caracteristici de cameră și mai avansate, inclusiv un senzor Sony IMX989 de tip 1-inch și posibil o lentilă telefoto superioară.

Un alt aspect al lansării este introducerea noului sistem de operare HyperOS de la Xiaomi, care va rula pe dispozitivele din seria 14. Fanii sunt curioși să descopere diferențele dintre HyperOS și MIUI, și dacă noul sistem de operare va aborda minusurile versiunii anterioare.

Lansarea oficială a seriei Xiaomi 14 și a HyperOS este așteptată  pe 26 octombrie, promițând să aducă pe piață un smartphone cu caracteristici de top și o experiență îmbunătățită pentru utilizatori.

Sursă: AndroidPolice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult