Autorităţile americane investighează cazuri de incendiere semnalate şi la alte modele de telefoane Samsung

16.09.2016
Autorităţile americane investighează cazuri de incendiere semnalate şi la alte modele de telefoane Samsung

Galaxy Note7 nu este singurul smartphone Samsung care izbucneşte în flăcări fără avertisment.

Potrivit informaţiilor circulate din mai multe surse credibile, până acum pot fi numărate cel puţin şase cazuri în care telefoane Samsung, altele decât modelul Note7, s-au supraîncălzit din cauza acumulatorului, devenind un pericol la adresa utilizatorilor. Incidentele sunt în prezent investigate de US Consumer Product Safety Commission (CPSC), evaluând necesitatea aplicării de noi interdicţii la adresa produselor Samsung.

Într-o acţiune fără precedent în industria smartphone,  consecinţă pentru lipsa de reacţie a producătorului Samsung care a propus doar înlocuirea voluntară a dispozitivelor Note7 echipate cu acumulatori predispuşi la incendiere, CPSC a decis impunerea retragerii forţate a vârfului de gamă Samsung, mergând până la a declara ilegală folosirea acestora în spaţii publice, mijloacele de transport în comun şi la bordul avioanelor de linie. Visate sunt toate exemplarele Note7 comercializate până la data de 15 septembrie 2016.

Printre cazurile raportate, vizând incendierea unor telefoane Samsung altele decât modelul Note7, se numără două incidente atribuite seriei Galaxy S7 şi un accident în care este suspectat modelul Galaxy S4.

Deocamdată, oficialii Samsung resping acuzaţiile cum că şi alte modele smartphone din portofoliu ar avea probleme de siguranţă atribuite acumulatorilor de proastă calitate, insistând că problemele se răsfrâng exclusiv asupra modelului Note7.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult