Bada OS de la Samsung va fi integrat în Tizen

16.01.2012
Bada OS de la Samsung va fi integrat în Tizen

Samsung măcar a încercat. Văzându-se în topul producătorilor de telefoane mobile, gigantul asiatic a crezut că nu i-ar strica propriul sistem de operare. Aşa s-a născut Bada OS şi smartphone-urile din seria Wave. Pentru a le promova, Samsung nu s-a sfiit să le doteze cu specificaţii la nivelul modelelor de vârf din gama Galaxy. Preţul a fost şi el atractiv, însă reţeta nu a avut succes. După un Wave 3, care nu arată rău deloc la nivel de listă de specificaţii, Samsung a decis că Bada OS nu are un viitor. Şi aşa intră în scenă Tizen.

Samsung Wave 3 cu Bada OS

Sper că nu aţi uitat de Nokia N9? Primul şi ultimul terminal finlandez ce rulează MeeGo ar putea să aibă urmaşi. Tizen este numele sistemului de operare născut din Samsung Linux Platform. El preia mai multe module ale sistemului de operare MeeGo, creat la rândul său prin contopirea lui Moblin de la Intel cu Maemo de la Nokia. Tizen este open source şi gratuit şi ar putea să fie viitorul competitor pentru Android.

Samsung Wave 2

Având nume precum Samsung şi Intel în spate, se preconizează că primele smartphone-uri cu sistemul de opeare Tizen vor apărea în a doua jumătate a acestui an. Aplicaţiile rulate acum pe smartphone-urile cu Bada OS vor fi compatibile cu noul sistem de operare. Din păcate, Nokia N9 nu este apare în planurile gigantului asiatic, însă poate va intra în scenă un programator talentat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News